Şoferul autocarului implicat în accidentul soldat cu moartea unui copil şi a bunicului său, arestat

Şoferul autocarului implicat în accidentul produs, duminică după-amiază, pe DN 2, în judeţul Buzău, şi soldat cu moartea unui copil şi a bunicului său şi cu rănirea altor două persoane, a arestat preventiv pentru 30 de zile, urmând să fie cercetat pentru ucidere din culpă.

219 afișări
Imaginea articolului Şoferul autocarului implicat în accidentul soldat cu moartea unui copil şi a bunicului său, arestat

Şoferul autocarului implicat în accidentul soldat cu moartea unui copil şi a bunicului său, arestat (Imagine: Shutterstock)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Amalia Călugăru, bărbatul de 43 de ani din judeţul Neamţ, care se afla la volanul autocarului, este responsabil, din primele cercetări, pentru accidentul produs, duminică după-amiază, pe DN 2 (E 85), în afara localităţii Podgoria, şi soldat cu moartea a două persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în timp ce conducea un autobuz din direcţia Focşani către Bucureşti, un bărbat de 43 de ani, din judeţul Neamţ, a efectuat un viraj la stânga prin încălcarea marcajului longitudinal simplu continuu, fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat de 60 de ani din judeţul Vrancea, care circula din sens opus şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului, conducătorul auto de 60 de ani şi un minor în vârstă de zece ani - pasager în autoturism - au decedat, iar alte două persoane de 44, respectiv 46 de ani, din judeţul Vrancea, au suferit vătămări şi au fost transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate", a declarat Amalia Călugăru.

Potrivit sursei citate, în cauză s-a întocmit dosar penal, şoferul de 43 de ani fiind reţinut pentru 24 de ore, iar luni a fost prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Accidentul s-a produs, duminică după-amiază, pe DN 2 (E 85), în afara localităţii Podgoria.

Primele informaţii arătau că accidentul a avut loc după ce şoferul autocarului a vrut să intre în parcarea unui han, unde fac, de obicei, popas autovehiculele de călători care vin dinspre Moldova spre Muntenia. În momentul în care a încercat să intre în parcarea localului, şoferul autocarului nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autoturism Logan care circula dinspre Buzău spre Focşani, iar cele două autovehicule s-au ciocnit.

Bărbatul de 60 de ani mort în accident era consilier local în comuna Bordeşti, judeţul Vrancea, iar copilul de zece ani era nepotul său.

Unul dintre răniţi, aflat în stare gravă la spital, este tatăl copilului decedat în accident, iar ceălalt rănit este viceprimarul comunei Bordeşti, Adrian Gavrilă, de asemenea rănit grav.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici