Sondaj INSCOP: Românii nu doresc ieşirea ţării din UE şi NATO

Potrivit sondajului de opinie realizat de INSCOP Research în perioada 1-17 martie 2023, 3/4 dintre români se opun ieşirii ţării atât din UE, cât şi din NATO.

543 afișări
Imaginea articolului Sondaj INSCOP: Românii nu doresc ieşirea ţării din UE şi NATO

Romania in EU / România în UE, Facebook

"Dezbaterile alarmiste cu privire la prăbuşirea încrederii românilor în UE trebuie nuanţate pentru ca ele nu reflecta realitatea percepţiei publice şi pot reprezenta combustibil pentru diverse entităţi cu discurs anti-european şi patriotard. Încrederea romanilor în UE nu s-a prăbuşit! Ea creşte şi scade periodic în funcţie de diverse subiecte de pe agendă, dar nu putem vorbi despre o prăbuşire", susţine Remus Ştefureac de la INSCOP Research. 

ROMEXIT? Nici vorbă! 

76,8% dintre respondenţi au optat că nu vor ca România să iasă din UE.

Doar 19,7% ar fi de acord cu ieşirea ţării din blocul comunitar.

3,5% dintre participanţii la sondaj nu ştiu sau nu răspund.

 

România vrea să rămână sub umbrela NATO în continuare 

80% dintre respondenţi cred că România nu ar trebui să iasă din NATO, în timp ce 16,1% împărtăşesc părerea contrarie, iar 3,9% nu ştiu sau nu răspund.

Datele au fost culese în perioada 1-17 martie 2023, metoda de cercetare fiind interviul prin intermediul chestionarului la comanda New Strategy Center

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului multistadial stratificat fiind de 1103 de persoane. 

  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici