Sorin Cîmpeanu, precizări despre obligativitatea întoarcerii elevilor la şcoală. „Frica este o vulnerabilitate”

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri seara, că elevii nu sunt obligaţi să meargă la şcoală împotriva voinţei lor sau a părinţilor.
  • Elevii pot rămâne în sistem online dacă prezintă simptome sau au alte vulnerabilităţi.
  • „Frica este o vulnerabilitate”, a declarat ministrul Educaţiei.
910 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu, precizări despre obligativitatea întoarcerii elevilor la şcoală. „Frica este o vulnerabilitate”

Sorin Cîmpeanu: „Frica este o vulnerabilitate”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri seară, că elevii nu sunt obligaţi să meargă la şcoală împotriva voinţei lor sau a părinţilor. Acesta a mai precizat că elevii pot rămâne în sistem online dacă prezintă simptome sau dacă au vulnerabilităţi. Cîmpeanu a afirmat, în acest sens, că „frica este o vulnerabilitate”.

„Avem aproape 100 de clase care au activitatea cu prezenţă fizică suspendată din cauza apariţiei cazurilor de infectare în rândul elevilor. La apariţia unui caz, respectiv două cazuri, în funcţie de vârstă, se suspendă întreaga activitate a clasei respective. Avem mai puţin de 300 de elevi, din cei aproape 3 milioane de elevi din România, infectaţi în acest moment în şcolile din România. Este un procent de sub 1 la 10.000”, a declarat miercuri seara Sorin Cîmpeanu, la TVR1.

Conform acestuia, elevii care prezintă simptome specifice de orice fel, prezintă vulnerabilităţi sau orice alte motive întemeiate trebuie să anunţe profesorii că nu vor participa fizic la ore, şcoala fiind nevoită să asigure accesul la sistemul de învăţare online.

Întrebat dacă dincolo de motive medicale, poate fi luată în calcul doar temerea părintelui legată de o eventuală îmbolnăvire a copilului, Sorin Cîmpeanu a spus: „Simptome specifice sau vulnerabilităţi. Nu cred că scrie undeva că frica nu este o vulnerabilitate. Frica din păcate este o vulnerabilitate. În momentul în care un părinte anunţă şcoala că are împresia că propriul copil ar putea să aibă simptome specifice, care sunt dificil de cuantificat, cred că înţelegem bine că elevii nu sunt obligaţi să meargă la şcoală împotriva voinţei lor sau a părinţilor”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici