Sorin Oprescu: Nu am fost niciodată şantajat, nu mi s-au cerut bani pentru a merge la emisiuni TV

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a dat o declaraţie de martor în dosarul patronului OTV, Dan Diaconescu, că nu a fost şantajat niciodată şi că nu i s-au cerut vreodată bani pentru a merge la emisiuni televizate.

40 afișări
Imaginea articolului Sorin Oprescu: Nu am fost niciodată şantajat, nu mi s-au cerut bani pentru a merge la emisiuni TV

Sorin Oprescu: Nu am fost niciodată şantajat, nu mi s-au cerut bani pentru a merge la emisiuni TV (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a spus că a fost întrebat de procurori în legătură cu o referire făcută de Dan Diaconescu într-o discuţie telefonică, în care patronul OTV era întrebat de interlocutor dacă "a vorbit cu primarul".

"Ei bine, uite că nu sunt eu primarul", a declarat Sorin Oprescu, precizând că în mod categoric nu despre el este vorba în acea interceptare.

Întrebat dacă îl cunoaşte pe primarul comunei arădene Zărand, care ar fi fost şantajat de Dan Diaconescu şi Dorel Pârv, Oprescu a răspuns că nu îl cunoaşte. El a mai spus că a participat la o emisiune a lui Dan Diaconescu.

Sorin Oprescu a adăugat că, în opinia lui, Dan Diaconescu ar putea fi eliberat curând, el precizând că vineri Tribunalul Bucureşti judecă recursul acestuia la decizia de arestare preventivă.

Avocatul Daniel Fenechiu a declarat, după audierea în calitate de martor a primarului Sorin Oprescu, că va depune o plângere penală împotriva procurorului care a făcut audierea acestuia, pe motiv că nu a permis să fie adresată nicio întrebare edilului în apărarea lui Dan Diaconescu şi a lui Dorel Pârv. Potrivit avocatului, în acest fel au fost încălcate dreptul la apărare şi "principiul egalităţii armelor".

Edilul şef al Capitalei a fost citat de procurorii anticorupţie pentru a da o declaraţie de martor în dosarul în care patronul OTV, Dan Diaconescu, şi realizatorul TV Dorel Pârv sunt cercetaţi pentru şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ (PC).

Unul dintre avocaţii lui Diaconescu, aflat în faţa DNA la momentul sosirii primarului general, a explicat că, la un moment dat, într-o discuţie telefonică interceptată, Dan Diaconescu ar fi fost întrebat de interlocutor "dacă a vorbit cu primarul".

Avocatul a arătat că ulterior, atunci când l-au audiat pe Diaconescu, procurorii i-au cerut să precizeze cu claritate despre ce primar ar fi fost vorba în acea discuţie şi dacă acesta nu era cumva primarul din Zărand, Ion Moţ.

Dan Diaconescu le-ar fi spus atunci procurorilor că el nu a vorbit niciodată cu Ion Moţ şi că, în schimb, putea fi vorba fie de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, fie de Marian Vanghelie sau de Andrei Chiliman, edili pe care el i-a avut invitaţi în diverse emisiuni.

Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a decis, miercuri, arestarea lui Dan Diaconescu şi a lui Dorel Pârv, acuzaţi de şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, instanţa admiţând cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de emitere a unui mandat pentru 29 de zile.

Judecătoria sectorului 1 arată în motivarea deciziei de arestare a lui Dan Diaconescu că acesta a profitat de avatajele profesiei de jurnalist şi a folosit în interes personal informaţiile obţinute, o astfel de "conduită infracţională" fiind practicată şi de alţi angajaţi ai postului TV.

Recursul în acest caz va fi judecat vineri, la Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici