Sorina Pintea face precizări în cazul femeii duse de la Neamţ la Iaşi după cezariană: Situaţia a depăşit competenţa unui spital municipal

Cazul femeii transportate de la Târgu Neamţ, la Iaşi, după o operaţie de cezariană a fost manageriat corect, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a precizat că şi în cazul în care exista medic anestezist la Neamţ, situaţia depăşea competenţa unui spital municipal.

1090 afișări
Imaginea articolului Sorina Pintea face precizări în cazul femeii duse de la Neamţ la Iaşi după cezariană: Situaţia a depăşit competenţa unui spital municipal

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea face precizări în cazul femeii duse de la Neamţ la Iaşi după cezariană: A depăşit competenţa

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, sâmbătă, la Digi 24, că medicii de la Târgu Neamţ au procedat corect când au decis transferul femeii care a născut prin cezariană, la Iaşi, din cauza stării grave în care se afla.

„Această situaţie este una care apare rar, în cazul foarte grav care depăşeşte competenţa unui spital municipal şi atunci s-a procedat corect. Pacienta a fost transportată, transferată la un spital de rang superior, astfel încât a putut primi îngrijirile de care avea nevoie”, a spus Sorina Pintea.

Pintea a precizat că starea femeii s-a agravat în jurul prânzului şi chiar dacă era medic anestezist, ea trebuia transferată.

„Starea ei s-a înrăutăţit în jurul prânzului, atunci când s-a constatat că îi scade tensiunea, că devine instabilă şi abia atunci s-a luat decizia transferului la o unitate cu rang superior. A depăşit nivelul de competenţă. Chiar dacă era medic anestezist de gardă, pacienta oricum trebuia transferată”, a mai spus Pintea.

O femeie de 34 de ani a fost dusă cu elicopterul din Târgu Neamţ la Iaşi, unde medicii i-au scos uterul pentru a-i salva viaţa.

Aceasta se afla la a doua operaţie de cezariană. După intervenţia de vineri au apărut complicaţii, astfel că femeia a fost dusă cu elicopoterul SMURD şi mai apoi cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă la Iaşi, la materintatea „Cuza Vodă”.

Şeful Secţiei Obstetrică I a Materităţii „Cuza Vodă”, Mircea Onofriescu a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că femeia în vârstă de 34 de ani a fost adusă în spitalul din Iaşi pentru că în cel din Târgu Neamţ nu era anestezist după-masa.

„Femeia a născut la 9.30, la Târgu Neamţ, după cezariană s-au constatat nişte modificări importante ale tensiunii. Ei nu au anestezist în cursul după-amiezii, aşa că a fost trimisă la noi. Ea a făcut nişte complicaţii pe fondul celei de a doua cezariene. S-a intervenit în urgenţă, cu toate cele necesare, a trebuit scos uterul, ea avea trei litri de sânge în abdomen", a declarat Mircea Onofriescu.

Femeia se află, în prezent, sub supraveghere medicală la spitalul din Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici