SpaceX va încerca, luni, să lanseze cea mai puternică rachetă din istorie

SpaceX intenţionează să efectueze luni primul zbor de testare a Starship, cea mai puternică rachetă construită vreodată, proiectată pentru a trimite astronauţi pe Lună şi, eventual, dincolo de ea.

3362 afișări
Imaginea articolului SpaceX va încerca, luni, să lanseze cea mai puternică rachetă din istorie

FOTO SpaceX

Lansarea este programată să aibă loc luni, la ora 7:00 GMT dimineaţa (luni ora 10:00, ora României) de la vasta bază din Texas a companiei spaţiale private deţinută de miliardarul Elon Musk.
 
„Succes poate, emoţie garantată!”, a scris Musk pe Twitter, vineri seara târziu.
 
Agenţia spaţială americană NASA a ales capsula Starship pentru a-i transporta pe astronauţii săi pe Lună în cadrul misiunii Artemis III, programată cel mai devreme pentru sfârşitul anului 2025.
 
Starship este formată dintr-o capsulă reutilizabilă care transportă echipajul şi încărcătura şi racheta de propulsie Super Heavy.
Nava spaţială Starship, înaltă de 50 de metri, se află deasupra rachetei Super Heavy.
 
SpaceX a efectuat cu succes un test de testare a celor 33 de motoare Raptor de pe prima etapă a rachetei de propulsie Starship în luna februarie.
 
Racheta nu a zburat niciodată în configuraţia sa completă, aşa că emoţiile echipei SpaceX sunt mari.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici