Speranţă pentru un viitor mai bun, cu ocazia Zilei Naţionale. Ce îşi doresc tinerii de la România şi autorităţi

  • Tinerii nu ar mai pleca atât de mult în străinătate dacă statul le-ar oferi condiţii
  • Mircea Coşea spune că statul trebuie să intervină când românii sunt jigniţi
  • Rata emigraţiei a crescut ameţitor cu 287% în perioada 1990-2017
  • Peste 27% dintre românii cu studii superioare trăiau în afara ţării în 2017
244 afișări
Imaginea articolului Speranţă pentru un viitor mai bun, cu ocazia Zilei Naţionale. Ce îşi doresc tinerii de la România şi autorităţi
Trebuie să fii încredinţat că şi în România poţi să te dezvolţi. Să trăieşti bine, poate chiar la fel ca cei din ţările mai dezvoltate. Poate aşa te vei întoarce acasă. Pentru asta însă, ai nevoie de nişte garanţii serioase din partea statului. Să ştii că ceea ce munceşti şi plăteşti la stat, sub formă de impozite, de taxe, se întoarce la tine ca bunuri şi servicii. Date de stat, dar într-o manieră rezonabilă.
 
„E nevoie de o motivare. Asta înseamnă salarii la nivel productivităţii, salarii care trebuie să fie motivaţionale, care să rămână ca o bază de atracţie pentru forţa de muncă românească. Pensii care să reflecte contributivitatea într-o manieră corectă, fără discrepanţe, fără inegalităţi. Să ai apă caldă, să nu se oprească tot timpul, să ai transport bine organizat, să nu fie o problemă importantă să ajungi la locul de muncă, să ai străzi asfaltate, să ai o atmosferă nepoluantă, să ai nişte condiţii de şcoală pentru copii foarte bune”, spune Mircea Coşea, economist.
 
Ne-am cucerit demnitatea în secole. Dar în câteva secunde, de multe ori e anulată. Iar statul trebuie să intervină. Să nu fim cetăţeni de mâna a doua în Europa, spune economistul Mircea Coşea. 
 
„Să aibă reacţii imediate şi puternice atunci când românii sunt jigniţi şi umiliţi în străinătate. Să încerce să rezvole probleme cu vizele, cu SUA de exemplu, să nu ne simţim izolaţi. Să încerce, în Europa, să avem libertate de circulaţie şi de muncă.”
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici