SPITAL dat în judecată după ce un pacient a fost pus să cumpere două unguente, deşi medicaţia exista în farmacia unităţii

Un pacient al Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi a dat în judecată unitatea sanitară, după ce a fost pus să cumpere două unguente, deşi acestea existau şi în farmacia instituţiei medicale. Conducerea spitalului se apără şi spune că medicul nu ştia că alifiile erau disponibile în farmacie.

1474 afișări
Imaginea articolului SPITAL dat în judecată după ce un pacient a fost pus să cumpere două unguente, deşi medicaţia exista în farmacia unităţii

SPITAL, dat în judecată după ce un pacient a fost pus să cumpere două unguente, deşi medicaţia era în farmacia unităţii

Managerul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, Ioan Bârliba, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pacientul care a dat unitatea sanitară în judecată pentru recuperarea banilor a fost internat în secţia Chirurgie Plastică, în anul 2017.

Atunci, un medic l-a pus să cumpere două unguente, necesare tratamentului, medicamente care se regăseau însă în farmacia spitalului.

„Unguentele erau în farmacia spitalului, dar medicul nu a ştiut acest lucru. Nu a sunat să verifice. Pacientul s-a dus şi a cumpărat cele două alifii, dar a invocat o sumă mai mare pe care ar fi cheltuit-o. Din verificări, a rezultat că a minţit. El ne-a spus că a dat 1.900 de lei şi de fapt erau 1.400 de lei. A şi recunoscut că a pus o sumă mai mare”, a declarat Bârliba.

Acesta a precizat că medicul care a îngrijit pacientul este dispus să-i achite contravaloarea celor două unguente.

„I-am zis medicului că eu mă îngrijesc să fie medicamente şi atunci şi-a făcut mea culpa şi a zis că plăteşte despăgubirea. S-a angajat în scris că-i va plăti medicamentele, dar procesul merge mai departe. Pacientul a invocat o sumă mai mare, ne-a dat în judecată după un an, medicul nu a întrebat dacă există în farmacie, a fost un lanţ al slăbiciunilor”, a mai spus directorul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi.

Ioan Bârliba a adăugat că acesta este primul caz când un pacient dă în judecată spitalul în cei 13 ani de când se află la conducerea unităţii sanitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici