Spital de urgenţă, împrejmuit cu gard electric, după ce mai mulţi urşi au pătruns cu regularitate în curte

Clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a fost împrejmuit cu un gard electric care să ţină departe urşii, anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean Harghita. Panourile de avertizare sunt deocamdată în limba română, dar autorităţile anunţă că vor exista şi în limba maghiară.

917 afișări
Imaginea articolului Spital de urgenţă, împrejmuit cu gard electric, după ce mai mulţi urşi au pătruns cu regularitate în curte

Gard electric împotriva urşilor, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Harghita anunţă, joi, că a fost instalat gardul electric în jurul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc,

Gardul electric, menit să ţină departe urşii care au intrat de mai multe ori în curtea spitalului, a fost instalat de către o firmă de specialitate.

„Cablurile instalaţiei au fost montate pe gardul spitalului pe lungimea de 600 metri şi sunt dotate cu panouri de avertizare. Panourile – deocamdată în limba română, iar în zilele următoare vor fi completate şi cu tăbliţe în limba maghiară - în spatele spitalului sunt montate la fiecare 50 de metri, iar în jurul curţii din faţă – mai frecventată de pacienţi şi personal – la fiecare 40-50 de metri. Conform reprezentantului firmei de specialitate, amperajul din instalaţie nu pune în pericol viaţa oamenilor, nici a animalelor şi nu cauzează răni. Experienţa firmei de specialitate arată că gardul electric ţine departe urşii, animalul se sperie de impulsurile electrice şi nu se mai întoarce în locul respectiv”, scriu reprezentanţii Consiliului Judeţean Harghita.

Potrivit dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, montarea gardului electric a costat 2.600 de lei şi a fost necesară pentru că în curtea spitalului au pătruns cu regularitate urşi.

„Urşii nu au cauzat incidente, dar pentru protecţia pacienţilor şi a personalului a fost necesară această măsură de precauţie”, susţine managerul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici