Spitalele locale ar putea fi dotate cu camere din care nu se răspândeşte coronavirusul

  • Spitalele din România ar putea fi în curând dotate cu camere cu presiune negativă
  • Din aceste camere nu se poate poate răspândi infecţia cu coronavirus
996 afișări
Imaginea articolului Spitalele locale ar putea fi dotate cu camere din care nu se răspândeşte coronavirusul

Spitalele ar putea fi dotate cu camere din care nu se răspândeşte coronavirusul

Premierul Ludovic Orban a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că Ministerul Apărării a contribuit la producerea unui prototip de cameră cu presiune negativă care va fi folosită în spitale.

În camerele cu presiune negativă, infecţia cu coronavirus nu se poate răspândi.

„Am înţeles, domnule ministru Ciucă, faptul că testele sunt aproape de final şi că se poate intra în producţie cu camerele cu presiune negativă. (...) Camerele cu presiune negativă sunt nişte incinte în care în interiorul saloanelor de spital pot fi izolate persoane care sunt infectate cu COVID şi care pot fi ţinute laolaltă. Nişte camere de presiune negativă din care nu iese practic aerul şi nu e niciun pericol de împrăştiere a virusului”, a spus Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici