Spitalul de Urgenţă Sibiu are o nouă staţie de oxigen. Conducerea militară expiră duminică

  • Managerul militar a anunţat că a fost deja instalată o nouă staţie de oxigen, iar ATI COVID-19 s-a mărit cu încă 10 paturi.
  • În prezent, sunt în derulare procedurile de achiziţie pentru refacerea stocurilor de materiale sanitare, echipamente de protecţie, medicamente şi reactivi, care să asigure o autonomie de 30- 60 de zile.
  • Mandatul lui Constantin Vlase la conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu expiră în 20 decembrie, iar apoi va fi numită o nouă conducere interimară.
327 afișări
Imaginea articolului Spitalul de Urgenţă Sibiu are o nouă staţie de oxigen. Conducerea militară expiră duminică

Nouă staţie de oxigen instalată la Spitalul de Urgenţă Sibiu. Conducerea militară expiră duminică

Colonelul Constantin Vlase a anunţat că, de când a preluat conducerea interimară a Spitalului din Sibiu, au fost revizuite circuitele funcţionale pentru obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare a noilor capabilităţi create, atât pentru zona COVID, cât şi pentru zona non-COVID.

„S-a mărit capacitatea de producere a oxigenului prin instalarea unei noi staţii şi s-a extins reţeaua de distribuţie, coroborat cu suplimentarea numărului de concentratoare disponibile, pentru că e esenţial în tratarea şi monitorizarea pacienţilor cu afectare pulmonară COVID să le asigurăm oxigenul necesar. S-a reorganizat triajul pacienţilor suspecţi/confirmaţi în Unitatea de Primiri Urgenţe într-o nouă locaţie, aceasta urmând să îşi dubleze capacitatea cât mai curând posibil în zona modulară din spatele UPU şi sala sindicală, totodată fiind realizată şi evaluarea distinctă radiologică a pacienţilor din aceste facilităţi. S-a extins capacitatea secţiei de Terapie Intensivă – COVID-19 cu 10 paturi, cu aviz favorabil de principiu al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu. Pentru această extindere s-a asigurat personal medico-sanitar specializat, circuite funcţionale, sursă de oxigen şi back-up energetic”, a spus colonelul Vlase.

De asemenea, a fost reorganizată activitatea la Secţia Clinică Boli Infecţioase, prin reamenajarea demisolului pavilionului, care va avea ca destinaţie „zonă administrativă verde”.

„Aceste spaţii au fost complet igienizate şi sunt asigurate facilităţile necesare desfăşurării activităţii specifice”, a mai spus Vlase.

De asemenea, s-au făcut demersurile necesare pentru încadrarea de medici infecţionişti, Spitalul de Urgenţă Sibiu funcţionând cu doi medici infecţionişti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici