Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa are datorii de 4,4 milioane de lei către furnizori

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa are datorii către furnizori de 4,4 milioane de lei, conducerea unităţii medicale spunând că situaţia este cauzată de lipsa de finanţare din partea Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS).

198 afișări
Imaginea articolului Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa are datorii de 4,4 milioane de lei către furnizori

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa are datorii de 4,4 milioane de lei către furnizori (Imagine: Shutterstock)

Directorul financiar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Reghina Dragotă, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că la 31 august instituţia avea restanţe la plata furnizorilor de bunuri şi servicii în valoare de 4,4 milioane, datoriile fiind raportate la Ministerul de Finanţe.

"Aceste datorii au apărut din cauza nefinanţării serviciilor medicale pe care le încasăm de la Casa de Asigurări. La 31 august, aveam de încasat 10,7 milioane de lei, servicii realizate de Spitalul Judeţean. Este datoria CJAS faţă de spital. Bănuiesc că acest slab nivel de finanţare este la nivelul întregii ţări", a declarat Dragotă.

Potrivit directorului medical al spitalului, dr. Florin Neagoş, restanţele la plata furnizorilor nu afectează stocurile de medicamente, spitalul aprovizionându-se cu medicamente generice, care sunt şi cele mai ieftine.

"Lipsesc unele medicamente - Cordarone, care nu se găseşte la nivel naţional. (...) Ne lovim de faptul că nu plătim chiar la zi furnizorii şi unele depozite ne mai refuză", a declarat Florin Neagoş.

La rândul său, managerul spitalului, dr. Mircea Gelu Buta, a declarat că instituţia este obligată să facă internări chiar dacă depăşeşte valoarea contractului negociat cu CJAS.

"Mai internăm şi peste contractul cu Casa de Asigurări. Omul când vine bolnav îl internăm, este firesc, nu poate să sufere pacientul. Casa din Bistriţa este pe undeva pe ultimele locuri din România la nivel de finanţare, a moştenit această situaţie de ani", a spus Buta.

Potrivit surselor citate, în primele trei luni ale anului la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa au fost internate peste 8.500 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici