Sportivii, oamenii de cultură şi cei care servesc România vor primi cetăţenia română în mod special

Personalităţile deosebite din sport, cultură, artă, oameni care "se bat" pentru valorile naţionale vor primi cetăţenia română în mod special, la propunerea unui ministru şi cu avizul instituţiilor competente, fără a parcurge procedura lungă, birocratică şi umilitoare, a spus premierul Victor Ponta.

160 afișări
Imaginea articolului Sportivii, oamenii de cultură şi cei care servesc România vor primi cetăţenia română în mod special

Sportivii, oamenii de cultură şi cei care servesc România vor primi cetăţenia română în mod special (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Şeful Executivului a făcut această afirmaţie, miercuri, la începutul şedinţei săptămânale a Guvernului, în contextul în care anunţa că pe ordinea de zi se află o ordonanţă de urgenţă care va aduce noi prevederi privind acordarea cetăţeniei române.

"E o discuţie mai veche care a pornit din zona de sport, e adevărat, de la federaţiile naţionale care vor să naturalizeze sportivi care sunt deja în România şi care ar putea să joace pentru echipele naţionale şi să reprezinte România, însă înţeleg că folosim actul normativ şi pentru oameni de cultură, oameni care se bat pentru valorile naţionale româneşti, să nu-i mai punem pe aceea procedură lungă, birocratică şi întortocheată, uneori chiar umilitoare şi dacă există personalităţi deosebite, prin propunerea unui ministru, cu avizele instituţiilor competente, putem să acordăm cetăţenia în mod special celor care servesc România sau care pot să aducă un plus României în domenii cum sunt sportul, cultura, arta şi cele asemănătoare", le-a spus Ponta miniştrilor.

El şi-a exprimat convingerea că şi Parlamentul va fi de acord cu propunerea Guvernului, pentru că România trebuie să-şi arate "recunoştinţa sau sprijinul" pentru cei care cresc "valoarea" naţională în anumite domenii.

Victor Ponta l-a întrebat pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, dacă are toate avizele necesare pentru actul normativ şi totodată i-a urat "La mulţi ani şi să fie sănătos!", fiind ziua sa de naştere, iar acesta a mulţumit pentru urări şi a spus că documentul are toate avizele necesare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici