Starea lui Adrian Păunescu este staţionară, dar prognosticul rămâne rezervat

Starea poetului Adrian Păunescu este încă destul de gravă, pacientul răspunde bine la tratamentul administrat, dar prognosticul rămâne rezervat, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului de Urgenţă Floreasca.

21 afișări
Imaginea articolului Starea lui Adrian Păunescu este staţionară, dar prognosticul rămâne rezervat

Starea lui Adrian Păunescu este staţionară, dar prognosticul rămâne rezervat (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Dacă facem comparaţie cu starea gravă în care a ajuns la spital, putem spune cu certitudine că există o ameliorare vizibilă, dar nu putem vorbi despre depăşirea oricărui risc. Prognosticul este în continuare rezervat", a precizat medicul Brădişteanu.

Acesta a spus că în cazul poetului Adrian Păunescu este vorba despre un tratament de lungă durată.

La sfârşitul săptămânii trecute, Brădişteanu declara că starea sănătăţii lui Adrian Păunescu s-a ameliorat puţin, că acesta corecteaza articolele pentru «Flacăra», vorbeşte cu prietenii la telefon, citeşte presa şi se uită la televizor.

Medicul preciza că poetul urmează tratament pentru insuficienţă cardiacă, şi că inima, rinichiul şi ficatul sunt susţinute cu anumite substanţe. Potrivit lui Brădişteanu, diabetul, boală pe care Păunescu o are de zece ani, ar putea fi cauza complicaţiilor actuale.

Poetul Adrian Păunescu a fost internat, marţi, la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca, în stare gravă, având insuficienţă cardiacă, hepatică şi renală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici