Starea lui Adrian Păunescu s-a ameliorat uşor, citeşte presa, se uită la televizor

Starea sănătăţii lui Adrian Păunescu s-a ameliorat puţin, corecteaza articolele pentru «Flacăra», vorbeşte cu prietenii la telefon, citeşte presa şi se uită la televizor, dar va mai rămâne în spital, tratamentul fiind de lungă durată, a declarat joi medicul Şerban Brădişteanu.

28 afișări
Imaginea articolului Starea lui Adrian Păunescu s-a ameliorat uşor, citeşte presa, se uită la televizor

Starea lui Adrian Păunescu s-a ameliorat uşor, citeşte presa, se uită la televizor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Aş spune că este mult mai prezent. Este cu o respiraţie mult mai uşoară şi se mişcă mai bine ca la venire. Personal, sunt mulţumit de evoluţie, dar rămân rezervat. În rest, îşi menţine activitatea intelectuală, corecteaza articolele pentru «Flacăra», mai răspunde la telefon anumitor prieteni, citeşte presa, se uită la televizor. Cred că este într-o stare mult mai bună", a adăugat medicul Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară.

El a precizat că poetul s-a ridicat din pat, dificil, ajutat deocamdată.

"Facem tratament pentru insuficienţa cardiacă, susţinem inima, rinichiul şi ficatul cu anumite substanţe. Pacientul are de zece ani diabet. Boala este cunoscută şi tratată în continuare. Diabetul ar putea fi cauza complicaţiilor actuale. Foarte probabil ca toate complicaţiile cardiace şi renale să fie pe fondul diabetului, iar acumularea aceasta de apă şi capacitate de efort redusă să fie secundare.
Maestrul s-a neglijat complet din punct de vedere al fizicului, s-a axat pe spirit şi asta văd că l-a pedepsit. Spiritul este viu, dar trupul l-a trădat. Are o mare parte de vină, nu a venit la spital. A fost tratat sporadic la domiciliu şi cum s-a putut", a susţinut medicul Brădişteanu.

El a spus că poetul era foarte deprimat când s-a internat, dar că acum este încrezător în viitorul lui.

Potrivit lui Brădişteanu, Adrian Păunescu mai rămâne în spital. "Tratamentul pe care îl facem va fi de lungă durată, poate chiar săptămâni, în funcţie de ce vom găsi la investigaţiile ulterioare vom decide ce este de făcut. Plămânul era inundat, avea respiraţia dificilă, saturaţia de oxigen foarte proastă, capacitate la efort zero. Apoi, are o creştere în greutate cu cel puţin 50 de kilograme, ceea ce făce dificilă mişcarea şi alimentarea", a adăugat medicul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici