Start Rabla 2020 la electrocasnice. Cum iei banii şi câte produse poţi cumpăra cu voucherele de la stat

  • Ministrul Mediului a anunţat startul programului Rabla 2020 la electrocasnice
  • Proiectul va sta în dezbatere 30 de zile
  • Se acordă vouchere de pînă la 400 de lei pentru un produs nou
  • Se pot accesa mai multe vouchere dacă sunt din categorii diferite
17978 afișări
Imaginea articolului Start Rabla 2020 la electrocasnice. Cum iei banii şi câte produse poţi cumpăra cu voucherele de la stat

Stimulent financiar de la stat. Cum iei banii pentru Rabla 2020 la electrocasnice

Rabla 2020 la electrocasnice este un program finanţat de stat prin care poţi accesa un stimulent financiar pentru achiziţionarea unui produs electrocasnic nou.

Programul are ca scop stimularea vânzării de electrocasnice şi mai ales achiziţia de produse noi, eficiente energetic. În plus, foarte mulţi români doresc să-şi schimbe electrocasnicele vechi dar nu au întotdeauna suma necesară având nevoie de un mic ”sprijin”.

Având în vedere condiţiile pandemiei, solicitanţii pot accesa ajutorul bănesc doar online, evitându-se astfel orice coadă la ghişeu.

În plus, s-a extins lista electrocasnicelor care pot fi achiziţionate prin acest program.

Ce trebuie să facă solicitanţii. Ghidul Rabla 2020 la electrocasnice


Proiectul este încă în dezbatere publică dar prevederile ghidului Rabla 2020 la electrocasnice spun că solicitanţii trebuie să se înscrie pe platforma Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Solicitantul trebuie să depună două declaraţii pe propria răspundere:

1.Prima declaraţie că nu are datorii la bugetul de stat.

2. A doua declaraţie în care se obligă să aducă produsul vechi la achiziţionarea celui nou.

Solicitantul va primi un voucher electronic Rabla 2020 la electrocasnice pe care trebuie să-l folosească în termen de 15 zile.

Cu acest voucher se poate achiziţiona din orice magazin fizic sau online un produs electrocasnic nou de acelaşi tip cu cel vechi.

Excepţie de la regulă fac uscătorele de păr şi spălătoarele de vase.

Câţi bani se pot accesa prin Rabla 2020 la electrocasnice

400 de lei se vor acorda prin voucher pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++, aparate de aer condiţionat A++, frigidere/combine frigorifice/congelatoare A++, televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A şi uscătoare de rufe A++ .

300 lei se vor primi pentru maşini de spălat rufe A++ .

200 lei pentru aspiratoare cu eficienţă energetică cel puţin A.

Este important faptul că un solicitant are posibilitatea de a primi mai multe vouchere cu condiţia de a da înapoi un electrocasnic vechi, de categorii diferite.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat acum cîteva zile că proiectul AFM va sta în dezbatere publică timp de 30 de zile. Marii retaileri se pot înscrie în programul Rabla 2020 la electrocasnice într-un interval de 30 de zile.

”Avem la dispoziţie 40 de milioane de lei şi românii pot achiziţiona până la finalul anului electrocasnice, cu voucherele primite în schimbul aparaturii la care renunţă. Am estimat că venim în sprijinul a 100.000 de români care vor apela la acest program, dar şi a industriei româneşti. La fel de important este că, prin achiziţionarea de noi electrocasnice, facturile la energie vor fi mai mici, iar statul reuşeşte să extragă aceste obiecte, în fond, nişte deşeuri, din casele românilor. Colectarea lor se va face organizat, nu vom mai găsi frigidere la gropile de gunoi ale oraşelor. Dacă solicitările vor fi mari, vom suplimenta suma alocată”, a explicat ministrul Costel Alexe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici