Staţiunea Parâng a rămas fără energie electrică din cauza viscolului

Staţiunea Parâng a rămas fără energie electrică, sâmbătă, după ce mai mulţi brazi s-au prăbuşit sub greutatea zăpezii şi au căzut peste firele electrice, dărâmând câţiva stâlpi de susţinere.

103 afișări
Imaginea articolului Staţiunea Parâng a rămas fără energie electrică din cauza viscolului

Staţiunea Parâng a rămas fără energie electrică din cauza viscolului (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Staţiunea montană Parâng, dar şi abonaţii Enel din zona cuprinsă între intersecţia cu DN 7A şi Hotel Rusu din staţiune, în total peste 300 consumatori, au rămas fără energie electrică, sâmbătă, în urma ninsorii şi viscolului.

"A fost înregistrat un deranjament colectiv care a afectat staţiunea Parâng, din cauza condiţiilor meteo deosebite din zonă (ninsoare, viscol, chiciură depusă pe elemente de reţea), care au dus la ruperea a trei sâlpi din linia electrică aeriană de medie tensiune Livezeni - Puţ 4", au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Enel Distribuţie Banat.

Şeful Salvamont Parâng, Dumitrul Bârlida, a spus, la rândul său, că mai mulţi brazi care s-au prăbuşit sub greutatea zăpezii şi a vântului puternic au căzut peste firele electrice, dărâmând câţiva stâlpi de susţinere.

Potrivit acestuia, lipsa energiei electrice nu a condus la blocarea turiştilor în telescaune întrucât instalaţiile nu erau pornite la momentul producerii avariilor.

Sâmbătă după-amiază, echipe ale Enel intervin pentru remedierea avariilor, în zonă aflându-se şi reprezentanţi ai detaşamentului de pompieri Petroşani, care intervin pentru tăierea brazilor căzuţi peste liniile electrice.

În staţiunea Parâng se află la finalul acestei săptămâni între 150 şi 200 de turişti, stratul de zăpadă măsurând aproximativ 55 de centimetri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici