Statuia domnitorului Al. I. Cuza din Iaşi, spălată cu apă caldă pentru manifestările de Ziua Unirii

Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din centrul Iaşiului a fost spălată, vineri, cu apă caldă, de muncitori din subordinea Primăriei, care au măturat şi perimetrul unde duminică vor avea loc manifestările oficiale de Ziua Unirii.

Statuia domnitorului Al. I. Cuza din Iaşi, spălată cu apă caldă pentru manifestările de Ziua Unirii (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Mai multe echipe de muncitori din societăţile subordonate Primăriei ieşene au fost trimise, vineri, în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a face curăţenie, dar şi pentru a spăla statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, situată în aceeaşi piaţă.

Pentru operaţiunea de spălare a fost folosită o macara, iar doi muncitori au curăţat cu peria bustul domnitorului.

”Nu e ceva ieşit din comun, a fost o acţiune obişnuită de spălare a statuii domnitorului. S-a spălat cu apă caldă, folosindu-se perii din plastic. Nu a fost utilizat detergent, pentru a nu afecta statuia”, a declarat Laurenţiu Ivan, director la Servicii Publice SA.

Totodată, străzile din zona centrală a municipiului au fost măturate, iar spaţiile verzi au fost curăţate.

Peste 200 de jandarmi şi poliţişti vor fi mobilizaţi, duminică, în centrul Iaşiului, pentru a asigura ordinea publică în timpul desfăşurării manifestărilor de Ziua Unirii.

Programul include discursurile oficiale, depunerile de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o slujbă religioasă, precum şi Hora Unirii.

Înaintea manifestărilor oficiale, ce vor avea loc în Piaţa Unirii, va avea loc un concert de muzică populară susţinut, printre alţii, de Grigore Leşe, Veta Biriş şi Matilda Pascal Cojocăriţa.

La evenimentele de la Iaşi sunt aşteptaţi să participe preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, dar şi liderii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, precum şi preşedintele PSD Liviu Dragnea.

După terminarea manifestărilor din Piaţa Unirii, oficialităţile vor merge la Biserica ”Trei Ierarhi” din Iaşi, pentru a depune coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Viceprimarul cu atribuţii de primar al Iaşiului Mihai Chirica a precizat că municipalitatea renunţă să mai organizeze de Ziua Unirii tradiţionala masă cu fasole şi cârnaţi, pentru ca evenimentul ”să nu fie luat în derâdere”.

Totuşi, primăria va pregăti 5.000 de plăcinte pentru a fi împărţite participanţilor la eveniment.

Anul trecut de Ziua Naţională, Primăria ieşeană a oferit fasole şi cârnaţi, dar şi vin, participanţilor la manifestările oficiale organizate în oraş, în timp ce Mihai Chirica a împărţit mâncare celor prezenţi, gestul său fiind catalogat ca populist şi demagogic de reprezentanţi ai societăţii civile din Iaşi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 3 comentarii
Taguri:
STATUIE ,
SPĂLARE ,
ZIUA UNIRII
COMENTARII
  • un ieșean 23 ian 2016

    Câtă ipocrizie la chirica fostul executant al lui nechita...auzi nu mai dă fasole cu cârnați fiindcă face misto opinia publică locală...dar când ai tăiat teii, ca tu personal ai supravegheat tăierea lor, atunci nu te a durut încur de societatea civilă?

  • Cristi 23 ian 2016

    Ce foto e aia,ca din Iasi sigur nu-i?

  • Andreea 23 ian 2016

    Pai vrem dovada cu foto.

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
„În 20 de ani nu vom mai fi români”. TEORIA IREALĂ care adânceşte cele mai negre temeri ale românilor