Steag secuiesc arborat în Consiliul Judeţean Covasna. Prefect: Nu există temei legal pentru aşa ceva

Steagul secuiesc oferit Consiliului Judeţean Covasna de către liderul Partidului Civic Maghiar Covasna, Kulcsár-Terza József, şi arborat în sala Consiliului, a fost acceptat, miercuri, ca donaţie, prefectul judeţului declarând că nu există temei legal pentru asta.

Steag secuiesc arborat în Consiliul Judeţean Covasna. Prefect: Nu există temei legal pentru aşa ceva

Consilierul judeţean şi liderul Partidului Civic Maghiar, Kulcsár-Terza József, a declarat că s-a temut că steagul va dispărea din sala Consiliului Judeţean Covasna.

”M-am temut că o să dispară acest steag, fiindcă în ultima vreme, ceea ce se întâmplă în judeţul nostru şi în secuime şi în Ardeal, se poate spune, nu este ceva normal. Eu mă bucur că şi consilierii judeţeni au înţeles rostul acestei hotărâri şi mă bucur că au acceptat. De acum încolo va fi mai greu să dispară fiindcă este în gestiunea Consiliului Judeţean Covasna. Eu consider că este ceva firesc, logic, pentru că şi eu ca maghiar, ca secui, am exact aceleaşi drepturi ca oricare etnie, deci dacă alţii pot să arboreze steagul lor, şi noi, secuii, putem folosi simbolurile naţionale (...).”, a declarat Kulcsár-Terza József.

El a precizat că a donat steagul deoarece acesta ”lipsea din sala Consiliului Judeţean”.

”Îmi lipsea, pentru mine lipsea din această sală a Consiliului Judeţean şi eu, am mai declarat cu câţiva ani în urmă, că ar fi foarte logic şi firesc ca şi în Parlamentul României, la Bucureşti, să fie arborat steagul secuiesc. Dacă secuimea este parte a României, dacă secuimea are simboluri, are steag, atunci de ce nu, simbolurile noastre să fie prezente. Reprezentanţii secuilor sunt în Parlamentul României şi steagul secuilor trebuie să fie acolo, cum este steagul României, de exemplu, la Bruxelles sau steagul Ungariei. Aceste ţări care sunt membre ale Uniunii Europene au un steag - acolo la Bruxelles, fără nicio problemă.”, a mai spus Kulcsár-Terza József.

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat că ”nu există un temei legal care să permită arborarea unui astfel de drapel”.

”Steagul secuiesc nu poate fi arborat, pentru că legea nu permite, indiferent cum a fost acesta primit - dacă a fost primit, cumpărat, moştenit, este irelevant. Nu există un temei legal care să permită arborarea unui astfel de drapel, şi în acest sens, s-au pronunţat şi instanţele de judecată în numeroase rânduri. Chiar în cazul Consiliului Judeţean Covasna. Aici nu mai e vorba de interpretarea legii, ci, efectiv, de aplicarea legii, conform hotărârilor instanţelor şi aplicarea, respectarea hotărârilor judecătoreşti.”, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
STEAG ,
SECUI ,
PREFECT
COMENTARII
  • Dorel 30 mar 2016

    Păi eu cred câ procedez corect când îmi bagppula în rasa lor drgenerată,și nu uitați căbexcepția confirmă regulspa și anume că aproape în totalitate această turmă hungarizată este șovină și iredentistă,se știe că fasciștii hunguri au fost și sunt cei mai mari crimnali!.

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Anuntul care aruncă în aer alegerile din Bucureşti. „Da, este adevărat, dar nu e o infracţiune”