Studenţii acuzaţi că au ucis şi tranşat un bărbat, condamnaţi la câte 16 ani de închisoare

Cei doi studenţi la Medicină din Timişoara acuzaţi că au ucis şi au tranşat un bărbat au fost condamnaţi, marţi, de Tribunalul Timiş, la câte 16 ani de închisoare cu executare, sentinţa putând fi atacată cu recurs.

140 afișări
Imaginea articolului Studenţii acuzaţi că au ucis şi tranşat un bărbat, condamnaţi la câte 16 ani de închisoare

Studenţii acuzaţi că au ucis şi tranşat un bărbat, condamnaţi la câte 16 ani de închisoare (Imagine: Montaj Foto)

Judecătorul Mircea Creţu, de la Tribunalul Timiş, i-a găsit vinovaţi pe cei doi studenţi de omor şi de profanare de morminte.

El a precizat că solicitările de schimbare a încadrării juridice a faptei, depuse de avocatul familiei victimei şi de avocatul lui Sergiu Florea, au fost respinse.

Magistratul a afirmat că îi condamnă pe Sergiu Florea şi pe Carmen Bejan la câte 16 ani de închisoare.

Sentinţa poate fi atacată cu recurs în zece zile, la Curtea de Apel Timişoara.

Sergiu Florea şi Carmen Bejan, ambii în vârstă de 20 de ani, studenţi la Universitatea de Medicină din Timişoara, au fost arestaţi, în 2 august 2009, în cazul bărbatului al cărui cadavru tranşat a fost găsit într-o maşină aflată în faţa unui cămin studenţesc.

Sergiu Florea a fost arestat sub acuzaţia de omor, iar Carmen Bejan pentru complicitate la omor. În urma audierilor, încadrarea juridică pentru studenta arestată a fost schimbată în omor. Totodată, cei doi au fost supuşi unei expertize psihologice la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", care să ateste dacă au avut sau nu discernământ în momentul în care au comis crima.

Sergiu Florea şi Carmen Bejan au fost trimişi în judecată, în luna noiembrie 2009, pentru omor deosebit de grav şi profanare de morminte, ultima încadrare făcând referire la faptul că cei doi l-au tranşat pe bărbatul pe care l-au ucis. Tribunalul Timiş a prelungit apoi mandatele de arestare în cazul celor doi.

Totodată, Florea a fost transferat din arestul Poliţiei Timiş la Penitenciarul din Timişoara, iar Carmen Bejan a fost transferată la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad.

La termenul din 5 martie al procesului, Carmen Bejan a pledat nevinovat, susţinând că Florea a comis crima şi a tranşat cadavrul victimei.

Marţi, în pledoaria pe care a ţinut-o în faţa instanţei Tribunalului Timiş, procurorul Simona Vandici-Dobra a afirmat că, în baza probelor administrate în acest dosar, cere pedeapsa maximă prevăzută de lege atât pentru acuzaţia de omor, care este de 20 de ani de închisoare, cât şi pentru acuzaţia de profanare de morminte, care este de trei ani de închisoare.

De asemenea, ea a mai solicitat ca cei doi studenţi acuzaţi că au ucis şi au tranşat un bărbat, Sergiu Florea şi Carmen Bejan, să fie obligaţi la plata de despăgubiri materiale, reprezentând cheltuieli de înmormântare în cuantum de 35.000 de lei şi morale, de 120.000 de euro, către familia victimei, cât şi plata cheltuielilor de judecată.

La rândul lui, avocatul familiei victimei, Radu Zandomeni, a cerut schimbarea încadrării faptei, din omor în tâlhărie urmată de moartea victimei, pedeapsa pentru aceasta din urmă fiind mai mare.

De asemenea, el a afirmat, în timpul pledoariei ţinute, în faţa instanţei că este "puţin probabil" ca cei doi inculpaţi să plătească despăgubirile morale solicitate, dar, dacă o vor face, familia victimei este "decisă să doneze banii unui azil de bătrâni".

Avocatul lui Sergiu Florea, Camelia Ţăranu, a cerut la rândul său instanţei de judecată schimbarea încadrării faptei din omor în lovituri cauzatoare de moarte, pedeapsa pentru aceasta din urmă fiind mai mică.

În pledoaria ei, Camelia Ţăranu a încercat să demonstreze instanţei "sinceritatea" de care a dat dovadă clientul ei în timpul anchetei şi "lipsa de onestitate" a lui Carmen Bejan, care şi-a schimbat de mai multe ori declaraţia dată anchetatorilor.

De asememea, Ţăranu a afirmat că Sergiu Florea este de acord să plătească despăgubirile materiale solicitate de familia victimei.

La rândul său, avocatul lui Carmen Bejan, Daniel Sabou, a cerut instanţei achitarea clientei sale de toate acuzaţiile, deoarece aceasta, susţine el, nu a participat nici la omor, şi nici la tranşarea cadavrului victimei.

După pledoarii, instanţa s-a retras pentru deliberare, verdictul fiind pronunţat în jurul orei 14.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici