Studenţii din facultăţile de stat şi particulare pot obţine credite bancare pentru studii

Studenţii din facultăţile de stat şi particulare pot obţine credite bancare pentru acoperirea taxelor de studii şi pentru alte cheltuieli legate de desfăşurarea studiilor de la Agenţiei de Credite pentru Studenţi, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă publicat, joi, de Ministerul Educaţiei.

997 afișări
Imaginea articolului Studenţii din facultăţile de stat şi particulare pot obţine credite bancare pentru studii

Studenţii din facultăţile de stat şi particulare pot obţine credite bancare pentru studii (Imagine: Mediafax Foto)

Agenţia de Credite pentru Studenţii din instituţiile de învăţământ superior de stat şi particular acreditate va oferi credite studenţilor care urmează studii universitare de licenţă şi studii universitare de masterat la zi.

Agenţia este înfiinţată pentru a respecta angajamentele României asumate prin programul de guvernare cu privire la integrarea în Uniunea Europeană şi pentru diversificarea surselor de finanţare a instituţiilor de învăţământul superior de stat şi particular acreditat.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru agenţie este de 30, în limita acestui număr, instituţia putând înfiinţa filiale fără personalitate juridică în centrele universitare, aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei.

"Pentru asigurarea competitivităţii, în conformitate cu standardele europene, este necesar ca acest act normativ să fie emis înaintea apariţiei Legii bugetului de stat pe anul 2009. De aceea se impune emiterea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind înfiinţarea Agenţiei. Nepromovarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nu va asigura accesul egal şi sporit la educaţie al tuturor cetăţenilor ţării, indiferent de apartenenţa socială, etnică, de gen, confesiune, zonă de rezidenţă în conformitate cu Programul de Guvernare", se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici