Studenţii români care învaţă în străinătate sărbătoresc Ziua României pe trei continente

Studenţii români care învaţă în state din Europa, în SUA sau în China sărbătoresc Ziua Naţională la evenimentele organizate pentru ei de 1 Decembrie, printre care mese tradiţionale, cu muzică şi dansuri populare, colinde şi filme de prezentare a României.

265 afișări
Imaginea articolului Studenţii români care învaţă în străinătate sărbătoresc Ziua României pe trei continente

Studenţii români care învaţă în străinătate sărbătoresc Ziua României pe trei continente (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Evenimentele sunt organizate de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS).

Studenţii din SUA, care învaţă la universităţi precum Columbia, NYU sau Cornell, vor putea participa la evenimentul "Celebrate Romania!", se arată într-un comunicat de presă de marţi al LSRS.

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită şi de studenţii care învaţă în Rusia, atât miercuri, alături de reprezentanţii Ambasadei României la Moscova, cât şi vineri, când va fi organizat evenimentul "La mulţi ani, România!", în cadrul căruia va fi vizionat un film românesc.

Studenţii români din China se vor reuni şi ei, în 1 Decembrie, la restaurantul Budapesta Sanlitun din Beijing. Aceştia vor sărbători Ziua Naţională a României cu preparate transilvănene, muzică românească şi Hora Unirii.

În Paris, studenţii organizează pe 3 decembrie evenimentul "Roumania-France, deux siecles d'historie partagee", care marchează şi împlinirea a 165 de ani de la înfiinţarea Societăţii Studenţilor Români din Paris.

În Marea Britanie, 1 Decembrie va fi sărbătorit la Nottingham şi Manchester, prin evenimente cu specific românesc: mese tradiţionale, muzică şi dansuri populare, colinde şi filme de prezentare a României. Printre invitaţii evenimentului din Nottingham se numără ministrul consilier Sabin Popescu, de la Ambasada României la Londra şi părintele Dan Ghindea, de la Parohia Ortodoxă Română "Sfinţii Petru şi Pavel". În Manchester, studenţii vor putea viziona filmul "Amintiri din epoca de aur", în regia lui Cristian Mungiu.

Studenţii români din Germania se vor reuni la Würzburg pentru a sărbători împreună Ziua Naţională, prin petreceri şi mese festive.

De asemenea, la sediul Ambasadei României la Haga va avea loc evenimentul "Ziua studentului român în Olanda", găzduit de ambasadorul Călin Fabian.

În Danemarca, studenţii pot participa la evenimentul "1 Decembrie Românesc, ediţia a II-a", în care va fi prezentat un mini-spectacol de balet, vor fi servite preparate tradiţionale româneşti şi va avea loc o expoziţie de fotografie.

Ziua Naţională este sărbătorită de filialele LSRS şi la ambasadele României din Canada, Siria, Turcia şi Belgia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici