Suceava: Echipele ISU au acţionat cinci ore pentru a debloca de gheţuri râul Dorna

Echipele ISU Suceava au acţionat, marţi, mai mult de cinci ore pentru a debloca de gheţuri râul Dorna blocat între localităţile Podu Coşnei şi Poiana Stampei şi au reuşit să înlăture pericolul de inundaţii a locuinţelor şi terenurilor din zonă.

140 afișări
Imaginea articolului Suceava: Echipele ISU au acţionat cinci ore pentru a debloca de gheţuri râul Dorna

Echipele ISU Suceava au acţionat cinci ore pentru a debloca de gheţuri râul Dorna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ISU Suceava, grupa operativă a Inspectoratului condusă de inspectorul şef Ion Burlui, împreună cu Detaşamentul Vatra Dornei, au intervenit, marţi, pe râul Dorna, între localităţile Podu Coşnei şi Poiana Stampei pentru deblocarea albiei râului de zăpoarele de gheaţă.

Sursa citată precizează că intervenţia a fost anevoioasă deoarece s-a acţionat cu mijloace de primă intervenţie cum ar fi motofierăstraie, bărci pneumatice, căngi şi cordiţe de salvare în condiţiile instabilităţii zăpoarelor de gheaţă.

După peste cinci ore de eforturi susţinute, s-a reuşit înlăturarea pericolului de inundaţii pentru locuinţele şi terenurile din zona râului, precizează sursa citată.

ISU Suceava menţionează că în acest moment nu mai există pericol de inundaţii din cauza zăpoarelor de gheaţă pe râul Dorna şi pâraiele Teşna şi Bancu.

Din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile şi a cantităţilor relativ mari de precipitaţii căzute în zona Poiana Stampei - Coşna, în cursul zilei de luni s-a desprins gheaţa de pe afluenţii râului Dorna, în special de pe pâraiele Bancu şi Teşna, formându-se o aglomerare de gheţuri pe râul Dorna, aval de confluenţa cu pârâul Teşna, în zona comunei Coşna, sat Podu Coşnei, şi a fost inundat aproximativ un hectar de păşune, pe malul stâng al râului Dorna fără să fie afectate gospodării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici