Suceava: Tânăr care a furat arma de vânătoare a tatălui său şi a tras mai multe focuri, reţinut

Un tânăr de 23 de ani din comuna suceveană Stulpicani a fost reţinut de poliţişti în urma unor căutări care au durat o zi, după ce acesta, băut fiind, a furat arma de vânătoare a tatălui său şi a folosit-o în grădina casei, trăgând mai multe focuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

428 afișări
Imaginea articolului Suceava: Tânăr care a furat arma de vânătoare a tatălui său şi a tras mai multe focuri, reţinut

Suceava: Tânăr care a furat arma de vânătoare a tatălui său şi a tras mai multe focuri, reţinut (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, poliţiştii din Stulpicani au fost sesizaţi, sâmbătă după-amiază, că un tânăr de 23 de ani din localitate a furat arma de vânătoare a tatălui său, pe care a folosit-o în grădina casei, trăgând mai multe focuri.

Astfel, tânărul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a profitat de faptul că este singur acasă şi, prin forţarea unei cutii metalice, a furat arma de vânătoare a tatălui său, deţinută legal de către acesta din urmă, precum şi muniţie.

Cu arma, el a mers în grădina locuinţei, într-o zonă izolată, unde a tras mai multe focuri în plan vertical, după care s-a îndreptat spre zona împădurită a satului, care aparţine de Cantonul Silvic Slătioara din cadrul Ocolului Silvic Stulpicani.

Ţinând cont de gravitatea situaţiei şi de potenţialul de escaladare a pericolului, prin utilizarea armei letale şi a muniţiei în mod necontrolat de o persoană aflată sub influenţa alcoolului şi în urma unui conflict în familie, o echipă operativă complexă, coordonată de conducerea Poliţiei Judeţene Suceava, s-a deplasat în zonă şi au fost dispuse măsuri de căutare a tânărului şi scotocire a zonei.

Totodată, au fost instituite filtre auto şi verificări la nivelul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc şi Poliţiei oraşului Gura Humorului, localităţi limitrofe, fiind folosiţi poliţişti de la compartimentele de investigaţii criminale şi ordine publică.

Pentru găsirea tânărului s-a folosit un câine de urmă, iar pentru identificarea armei şi a eventualelor elemente de muniţie folosite a fost utilizat un detector de metale.

În urma acestor căutări, la mai puţin de 24 de ore de la declanşarea operaţiunii, tânărul a fost localizat în apropierea unui fânar din zona denumită "Pârâul Ursului" din comuna Stulpicani, fiind prins de poliţişti.

Ulterior, a fost găsită şi arma de vânătoare ascunsă în apropierea lizierei pădurii.

Tânărul este urmărit penal pentru furt, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, el fiind reţinut şi urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici