Sufocaţi de gunoaie. Peste 300.000 de kilograme de deşeuri, adunate în primele 15 zile ale campaniei Curăţăm România

Peste 300.000 de kilograme de deşeuri au fost adunate în cadrul a mai mult de 600 de acţiuni de ecologizare derulate în primele 15 zile ale campaniei Curăţăm România.

248 afișări
Imaginea articolului Sufocaţi de gunoaie. Peste 300.000 de kilograme de deşeuri, adunate în primele 15 zile ale campaniei Curăţăm România

FOTO Ministerul Mediului/ Facebook

Campania lansată de Ministerul Mediului, Curăţăm România, se derulează în luna aprilie. În primele două săptămâni, la nivelul întregii ţări s-au desfăşurat activităţi care, pe lângă ecologizare, au vizat educarea tinerilor, dar şi popularizarea măsurilor luate la nivel european în ceea ce priveste protecţia mediului înconjurător.

Prin acţiunile organizate de instituţiile din subordinea ministerului s-a colectat până acum o cantitate de peste 300.000 de kilograme deşeuri abandonate.

„Cele peste 300 de tone de deşeuri colectate în cadrul a peste 600 de acţiuni de ecologizare organizate în primele două săptămâni de campanie reprezintă cifre semnificative, însă şi mai însemnată este cantitatea de deşeuri abandonate de semenii noştri, pe care încă le întâlnim peste tot prin ţară. Noi suntem determinaţi să continuăm şi ne bucurăm că din ce în ce mai multe entităţi ni se alătură. Mâine este Ziua Internaţională a Pământului, iar creştinii ortodocşi sărbătoresc Vinerea Mare. Ar trebui să fie un prilej de reflecţie şi un moment în care să tragem linie. Să schimbăm ceva în viaţa noastră şi în felul în care ne raportăm la lumea înconjurătoare, la mediu, în special, deoarece Pământul este casa noastră, unica pe care o avem”, a declarat ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Până în acest moment, zeci de primării s-au implicat alături de minister, chiar înainte de a demara sesiunea de finanţare organizată de Administratia Fondului pentru Mediu. De asemenea, 128 de primării din 34 de judete au depus dosare de finanţare a campaniei prin AFM, în valoare totală de peste 1.200.000 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici