Sute de persoane au venit duminică să se vaccineze împotriva gripei A/H1N1

Sute de persoane au venit, duminică, să se vaccineze împotriva gripei A/H1N1 la centrele de la Institutul "Matei Balş" şi la spitalele de Oftalmologie, Colentina şi Fundeni, unde în urmă cu o zi au fost imunizate aproape 5.500 de persoane.

43 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane au venit duminică să se vaccineze împotriva gripei A/H1N1

Sute de persoane au venit duminică să se vaccineze împotriva gripei A/H1N1 (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 a continuat, duminică, la centrele de la Institutul "Matei Balş" şi spitalele de Oftalmologie, Colentina şi Fundeni, sute de persoane aşteptând la coadă pentru a se imuniza.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că centrele de vaccinare din cele patru unităţi sanitare din Bucureşti vor fi deschise până la ora 15.00.

La Institutul "Matei Balş" sunt aproximativ 300 de persoane care aşteaptă la coadă pentru a se vaccina. De asemenea, aproximativ 600 de persoane au venit la centrul de vaccinare deschis la Spitalul de Oftalmologie Lahovari.

Managerul Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a cerut încă 500 de doze de vaccin, în afara celor aproximativ 1.500 primite în urmă cu o zi. Monica Pop a precizat că vaccinarea la această unitate sanitară va continua până la epuizarea celor 500 de doze.

La centrul de la Spitalul Colentina, vaccinarea a continuat sâmbătă noapte şi duminică dimineaţă, până ce au fost epuizate dozele de vaccin primite. Reprezentanţii spitalului au spus că dacă unitatea sanitară nu va mai primi, duminică, alte doze de vaccin, imunizarea va continua luni, de la ora 9.00.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, sâmbătă, în centrele din Bucureşti au fost vaccinate 5.475 de persoane, din care 2.950 la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", 1.600 la Spitalul Colentina, 840 la Spitalul de Oftalmologie şi 75 la Spitalul Fundeni.

Secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel a anunţat că de luni vaccinarea împotriva virusului A/H1N1 va fi realizată în alte două unităţi, respectiv Institutul "Cantacuzino" şi Institutul de Sănătate Publică.

Adrian Streinu-Cercel a mai spus că de luni vor fi deschise în toată ţara centre de vaccinare în spitale şi policlinici, precizând că este vaccin pentru toată lumea, iar, în caz de nevoie, Institutul Cantacuzino poate produce noi doze. Centrul de vaccinare de la Institutul de Sănătate Publică Bucureşti va fi deschis între orele 13.00 şi 19.00, iar cel de la Institutul Cantacuzino, între orele 11.00 şi 19.00.

Oamenii se vor putea vaccina gratuit împotriva gripei A/H1N1, de luni, între orele 9.00 şi 17.00, şi la punctul medical din Pasajul Universităţii, deschis de municipalitate. Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că, tot în cursul zilei de luni, pentru angajaţii municipalităţii va fi redeschis punctul de vaccinare de la sediul instituţiei. De asemenea, medicii universitari continuă programul de vaccinare început anul trecut şi îi aşteaptă pe studenţi la cabinetele medicale destinate acestora.

Ministerul Sănătăţii a recomandat persoanelor care doresc să se vaccineze cu vaccinul pandemic Cantgrip să se prezinte la cabinetele medicilor de familie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici