Sute de voluntari şi ambasadori din 40 de ţări, la un târg caritabil de Crăciun în Capitală

Mâncare tradiţională sau diverse obiecte de artă din peste 40 de ţări vor putea fi cumpărate, duminică, de la un târg caritabil de Crăciun care va avea loc la Romexpo şi la care vor participa sute de voluntari, preşedintele onorific al târgului fiind soţia ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti.

1148 afișări
Imaginea articolului Sute de voluntari şi ambasadori din 40 de ţări, la un târg caritabil de Crăciun în Capitală

Sute de voluntari şi ambasadori din 40 de ţări, la un târg caritabil de Crăciun în Capitală (Imagine: Octav Ganea/Meiafax Foto)

Târgul caritabil de Crăciun, Christmas Bazaar, ajuns la cea de-a 23-a ediţie, este organizat de The International Women's Association of Bucharest şi adună în jur de 450 de voluntari din peste 40 de ţări care, cu ajutorul ambasadelor sau al centrelor culturale de la Bucureşti, expun mâncare tradiţională sau obiecte de artă şi decor specifice ţărilor din care provin.

La Christmas Bazaar vor fi, de asemenea, artişti care aparţin mai multor culturi, un colţ destinat copiilor şi o paradă de costume naţionale, anunţă organizatorii.

"Anul acesta a fost marcat de tragedii care ne-au zdruncinat profund, suferinţele la care am fost martori ne-au schimbat pentru totdeauna şi, în acelaşi timp, ne-au întărit convingerea că toleranţa şi iubirea sunt valorile supreme. Ne dorim mai mult ca oricând să acţionăm împreună şi să putem ajuta, de aceea această ediţia a bazarului de Crăciun stă sub semnul empatiei. Anul acesta am înţeles că putem contribui cu toţii la o schimbare în bine şi sperăm că activitatea IWA în România să demonstreze acest lucru", a declarat pentru MEDIAFAX Marina Coanda Bundac, preşedintele Christmas Bazaar.

Pe lista participanţilor la eveniment sunt mai mulţi ambasadori acreditaţi la Bucureşti, iar soţia ambasadorului britanic, Adriana Ivama Brummell, este preşedintele onorific al Christmas Bazaar.

Christmas Bazaar are loc duminică la Romexpo, între orele 10.00 – 17.00, preţul unui bilet de acces la eveniment este de zece lei, iar pentru copiii sub 10 ani intrarea este gratuită. Organizatorii estimează că la ediţia de anul acesta vor participa peste de 3.000 de persoane.

Banii care vor fi strânşi în urma evenimentului vor fi folosiţi de IWA pentru oferirea unor granturi pentru proiecte pe termen scurt, care vizează cetăţeni români dezavantajaţi.

La evenimentul din 2014 au participat peste 3.000 de persoane şi s-au strâns peste 38.000 de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici