SUUB: Cauza decesului Ramonei Cîciu este suspiciune de miocardită

Medicii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), unde a fost internată Ramona Cîciu au stabilit drept cauză a decesului acesteia suspiciunea de miocardită (inflamare a muşchiului inimii), dar concluzia finală va aparţine INML "Mina Minovici" unde va fi, luni, transportat cadavrul.

191 afișări
Imaginea articolului SUUB: Cauza decesului Ramonei Cîciu este suspiciune de miocardită

SUUB: Cauza decesului Ramonei Cîciu este suspiciune de miocardită (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al SUUB, Bogdan Popescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că medicii vor trimite, luni, la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" din Capitală cadavrul femeii, la ora transmiterii acestei ştiri fiind întocmit dosarul medico-legal necesar în astfel de situaţii.

"Diagnoticul este suspiciune de miocardită, aşa cum am stabilit încă de la internare, însă cauza decesului va putea fi stabilită doar la INML «Mina Minovici», unde va fi trimis cadavrul în această după-amiază", a spus Bogdan Popescu.

Ramona Cîciu a decedat, sâmbătă seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), unde a fost internată în stare gravă, ea fiind în comă profundă mai multe zile.

Femeia a fost internată, săptămâna trecută, la SUUB după ce i s-a făcut rău la serviciu.

Încă de la început, medicii au fost rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale femeii, având în vedere că aceasta şi-a pierdut cunoştiinţa la serviciu şi a rămas în această stare mai mult de cinci minute, după care a intrat în comă profundă.

Bogdan Popescu spunea că un singur rezultat al analizelor indică faptul că pacienta a avut o miocardită virală, aceasta însemnând o inflamare a muşchiului inimii provocat de infecţie.

Procurorii Parchetului Judecătoriei sectorului 6 din Capitală s-au autosesizat şi fac cercetări cu privire la respectarea securităţii şi sănătăţii în muncă în cazul Ramonei Cîciu, urmând să se stabilească împrejurările în care aceasta a ajuns în stare gravă la spital, direct de la locul de muncă.

De asemenea, inspectorii de muncă bucureşteni au început, luni, verificările pentru a stabili cât timp se lucrează în compania unde lucra Ramona Cîciu, în acest sens fiind luate declaraţii de la angajaţi, a declarat Constantin Bujor, şeful ITM Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici