Tânăr arestat după ce a obţinut ilegal datele de conectare a peste 50.000 de utilizatori de site-uri

Un tânăr de 19 ani din Iaşi a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DIICOT că a obţinut datele de conectare a peste 50.000 de utilizatori de site-uri, accesând inclusiv sisteme informatice aparţinând unor instituţii publice.

154 afișări
Imaginea articolului Tânăr arestat după ce a obţinut ilegal datele de conectare a peste 50.000 de utilizatori de site-uri

Tânăr arestat după ce a obţinut ilegal datele de conectare a peste 50.000 de utilizatori de site-uri (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat de vineri al Poliţiei Române, Poliţiştii BCCO Bacău şi BCCO Iaşi, sub coordonarea DIICOT, au stabilit că în perioada 2011-2012 tânărul de 19 ani, din Iaşi, a accesat neautorizat mai multe conturi de utilizatori ai unor site-uri, precum şi sisteme informatice aparţinând unor instituţii publice.

Anchetatorii au stabilit că tânărul a adaptat şi configurat un program informatic tip key-logger, prin intermediul căruia erau sustrase datele de conectare ale utilizatorilor.

"Aceste date erau folosite, ulterior, pentru accesarea neautorizată a conturilor legitime ale utilizatorilor, inclusiv în scopul obţinerii de foloase materiale, precum şi la modificarea de date, restricţionând accesul titularilor", menţionează Poliţia Iaşi.

În acest mod, tânărul a obţinut peste 50.000 de conturi de utilizator ale unor persoane fizice sau ale unor instituţii publice. Pentru a induce în eroare victimele, tânărul a disimulat programul informatic sub diferite forme şi denumiri şi l-a pus la dispoziţie pe internet, promovându-l pe site-uri publice şi de socializare.

Joi, Judecătoria Bacău a dispus arestarea preventivă a tânărului, pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici