Tânăr care a vândut 70 de tone de usturoi, fără să plătească taxe şi impozite, cercetat

Un tânăr de 26 de ani este cercetat de poliţiştii din Buzău pentru evaziune fiscală, după ce a vândut 70 de tone de usturoi, fără să plătească taxe şi impozite către bugetul de stat.

85 afișări
Imaginea articolului Tânăr care a vândut 70 de tone de usturoi, fără să plătească taxe şi impozite, cercetat

Tânăr care a vândut 70 de tone de usturoi, fără să plătească taxe şi impozite, cercetat (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit comisarului Florina Crucianu de la Poliţia Judeţeană Buzău, tânărul de 26 de ani este cercetat de poliţiştii de la Biroul de Investigare a Fraudelor Râmnicu Sărat, pentru evaziune fiscală.

Conform sursei citate, cazul a fost descoperit de poliţişti şi de reprezentanţi ai Gărzii Financiare Buzău, după ce, în perioada noiembrie 2010 - februarie 2011, tânărul a cumpărat din Spania aproape 70 de tone de usturoi, cantitate pe care ulterior a comercializat-o fără să declare operaţiunile organelor fiscale.

În urma vânzării usturoiului, buzoianul a obţinut peste 420.000 de lei.

Pentru că nu a declarat câştigul obţinut în urma vânzării, tânărul s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului în valoare totală de peste 136.000 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit.

Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Râmnicu Sărat continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici