Tânăra care a intrat în comă la câteva zile după ce a născut a murit la Spitalul Judeţean Craiova

Tânăra în vârstă de 26 de ani care a intrat în comă la câteva zile după ce a născut prin cezariană la Spitalul Filantropia din Craiova şi a cărei familie îi acuză de malpraxis pe medici a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

1098 afișări
Imaginea articolului Tânăra care a intrat în comă la câteva zile după ce a născut a murit la Spitalul Judeţean Craiova

Tânăra care a intrat în comă la câteva zile după ce a născut a murit la Spitalul Judeţean Craiova

Rudele tinerei spun că au fost anunţate sâmbătă seară că aceasta a făcut stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi resuscitată.

"Ne-au spus că brusc starea ei s-a agravat şi a murit. Este incredibil cum într-un spital din România poţi să mori după o cezariană. Acum suntem cu toţii bulversaţi şi trebuie să ne ocupăm de înmormântare, însă vă pot spune cu siguranţă că în această săptămână vom depune plângere la Parchet şi la Colegiul Medicilor", a declarat o rudă a tinerei.

Potrit medicilor, tânăra nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, decesul fiind declarat în jurul orei 23.30.

Tânăra de 26 de ani, Adriana Buzatu, a născut prin cezariană, în 21 ianuarie, la Spitalul Filantropia din Craiova. La patru zile după naştere au apărut complicaţii, femeia a început să se simtă rău, iar la cererea rudelor a fost transferată la Spitalul de Urgenţă din Craiova, fiind internată la secţia de terapie intensivă. În urmă cu o săptămână, ea a făcut primul stop cardio-respirator, de atunci fiind ţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor.

Rudele tinerei i-au acuzat de malpraxis pe medicii de la Spitalul Filantropia, iar pe cei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă că le ascund diagnosticul pentru a-i apăra pe carei care au operat-o.

"La câteva zile de la operaţia de cezariană a început să facă temperatură şi nu se mai putea ridica din pat. Am cerut să o ducem la Bucureşti, însă ne-au spus că are gripă porcină. Acum este în comă. Nimeni nu ne spune cu exactitate ce diagnostic are. Din 28 ianuarie au ţinut-o sedată. Medicii care au operat-o de cezariană sunt vinovaţi. Fata şi-a făcut toate analizele înainte să nască şi toate i-au ieşit bine'', a spus Dorel Sandu, naşul tinerei.

Reprezentanţii Spitalului Filantropia susţineau că tânăra a fost sub tratament antobiotic, anticoagulant şi echilibrată hidro-electrolitic, iar evoluţia a fost favorabilă până în 26 ianuarie, când starea ei s-a înrăutăţit brusc.

"Pacienta a fost internată în 21 ianuarie în Spitalul Filantropia, cu sarcină de 34 de săptămâni, uter cicatricial cu sarclaj. La ora 9.45 a fost făcută operaţia cezariană, pentru suferinţă medicală acută necorectată medicamentos, pentru uter cicatricial şi iminenţă de ruptură uterină. A născut o fetiţă cu reutatea de 2,040 game. Pacienta a fost sub tratament antobiotic, anticoagulant şi echilibrată hidro-electrolitic, evoluţia a fost favorabilă până pe data de 26, când starea ei s-a înrăutăţit brusc, a fost sesizată garda şi a fost transferată prin serviciul SMURD la Spitalul de Urgenţă Craiova. Starea s-a înrăutăţit, chiar dacă a fost sub tratament, aşteptăm rezultatele investigaţiilor ulteriore" declara Mădălina Enăchescu, purtătorul de cuvânt a Spitalului Filantropia.

Ea spunea că medicii de la Filantropia vor pune la dispoziţie toate fişele medicale şi vor colabora cu organele competente dacă va fi depusă o plângere împotriva lor.

Tânăra care a murit mai are un băieţel în vârstă de doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici