Tânărul mort în Secţia 10 de Poliţie a fost bătut de un agent al instituţiei. Poliţia Capitalei a demarat o anchetă internă

Tânărul de 26 de ani care încasa taxe de parcare ilegale în Bucureşti şi care a murit, în 4 martie, în sediul Secţiei 10 Poliţie a decedat după ce un agent al instituţiei l-a bătut, acesta din urmă fiind cercetat penal pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

4443 afișări
Imaginea articolului Tânărul mort în Secţia 10 de Poliţie a fost bătut de un agent al instituţiei. Poliţia Capitalei a demarat o anchetă internă

Tânărul mort în Secţia 10 de Poliţie a decedat după ce a fost bătut de un agent al instituţiei. Poliţia Capitalei a demarat o ancheta internă (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), a doua zi după decesul tânărului, a fost efectuată autopsia medico-legală, la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".

În urma analizei necropsiei şi a cercetărilor făcute de procurorii de la PTB şi de Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, anchetatorii au decis să înceapă urmărirea penală faţă de un agent de poliţie al Secţiei 10.

"Agentul de poliţie în cauză are calitatea de inculpat şi este cercetat în stare de arest preventiv, măsură dispusă de Tribunalul Bucureşti la data de 11.03.2014. Anterior, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore", precizează Parchetul.

Şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Pruteanu, a dispus, imediat după incidentul din 4 martie, în care un tânăr a murit la Secţia 10, verificări cu privire la modul de respectare a procedurilor legale de către întregul personal al secţiei, potrivit unui comunicat remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

"Imediat după producerea incidentului din data de 4 martie, au fost demarate verificări cu privire la modul de respectare a procedurilor legale de către întregul personal al Secţiei 10 Poliţie, urmând a fi dispuse măsuri în consecinţă", se arată în comunicatul transmis de Poliţia Capitalei.

Pe de altă parte, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), tânărul de 26 de ani, care încasa taxe de parcare ilegale în Bucureşti, a decedat după ce un agent al Secţiei 10 de Poliţie l-ar fi bătut, acesta din urmă fiind cercetat penal pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Tânărul de 26 de ani care încasa taxe de parcare ilegale în Bucureşti a murit, în 4 martie, în sediul Secţiei 10 Poliţie, după ce fusese ridicat de poliţişti de pe bulevardul Decebal, declarau, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţia Capitalei.

Acesta fusese găsit de poliţişti în timp ce dirija şoferii care voiau să parcheze în faţa unui local de pe bulevardul Decebal. Pentru că era cunoscut şi ca hoţ de oglinzi auto, acesta a fost ridicat şi dus pentru verificări la Secţia 10.

În timp ce se afla în sala de instructaj, tânărului i s-a fâcut rău şi a început să vomite. Poliţiştii au sunat imediat la 112, iar la faţa locului au ajuns două ambulanţe SMURD.

Medicii au încercat să-l resusciteze, însă, în cele din urmă, au declarat decesul tânărului. Acesta avea probleme cardiace şi era infectat cu HIV şi virusul hepatitei C, iar la momentul decesului era sub influenţa băuturilor alcoolice, au mai spus atunci oficiali din Poliţia Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici