Ţara care ar putea limita curăţarea străzilor şi udarea spaţiilor verzi din cauza secetei prelungite

  • Confruntată cu o secetă de iarnă îngrijorătoare, Portugalia ar putea fi nevoită să limiteze irigarea spaţiilor verzi şi utilizarea apei pentru curăţarea străzilor în regiunile cele mai afectate, a declarat miercuri ministrul mediului.
  • Naţiunea din sudul Europei se confruntă cu cea mai gravă perioadă de secetă din 2005 încoace, zona afectată de secetă severă sau extremă dublându-se în primele două săptămâni ale lunii februarie, ajungând să acopere 91% din teritoriu, ameninţând culturile şi rezervele de apă.
2172 afișări
Imaginea articolului Ţara care ar putea limita curăţarea străzilor şi udarea spaţiilor verzi din cauza secetei prelungite

Ţara care ar putea limita curăţarea străzilor şi udarea spaţiilor verzi din cauza secetei prelungite

La începutul acestei luni, guvernul a ordonat ca unele baraje hidroelectrice să limiteze temporar utilizarea apei pentru producţia de electricitate şi irigaţii, dând în schimb prioritate consumului uman, potrivit Reuters.
 
Ministrul Mediului, João Matos Fernandes, a declarat că este "foarte probabil" să fie introduse mai multe măsuri ca urmare a întâlnirilor în curs de desfăşurare între agenţia de mediu şi municipalităţile afectate.
 
Regiunile de nord-est şi de sud au fost deosebit de afectate, iar condiţiile de vreme uscată vor continua cel puţin până la sfârşitul lunii, a declarat agenţia meteorologică IPMA într-un raport.
 
Temperaturile sunt peste media pentru această perioadă a anului, iar precipitaţiile sunt aproape inexistente.
 
Ceea ce se poate face este să se implementeze noi măsuri pentru a restricţiona utilizarea apei în agricultură şi în activităţile urbane", a declarat Matos Fernandes, explicând că ar putea fi condiţionată udarea spaţiilor verzi, măturatul străzilor şi curăţarea unor echipamente.
 
Ministrul a declarat că guvernul va aloca 5 milioane de euro din fondul său de mediu pentru a lansa campanii de conştientizare privind utilizarea apei şi pentru a implementa "măsuri de urgenţă" pentru a face faţă secetei.
 
Grupurile de mediu spun că seceta de la începutul anului a încetat să mai fie o anomalie în Portugalia şi ar trebui privită în contextul schimbărilor climatice. În anii trecuţi, astfel de perioade secetoase au dus adesea la incendii masive de vegetaţie în timpul verii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici