Tarcea, la bilanţul PÎCCJ: Am avut un vis în care m-am întâlnit cu un impostor. Se numea reformatorul

Şefa instanţei supreme, Cristina Tarcea, a avut un discurs, miercuri, la bilanţul pe 2018 al PÎCCJ, în care a atacat clasa politică din România, vorbind despre un impostor sau un reformator care urăşte oamenii corecţi şi care ştie că privilegiile nu i s-ar fi cuvenit dacă ar fi respectat regulile.

4563 afișări
Imaginea articolului Tarcea, la bilanţul PÎCCJ: Am avut un vis în care m-am întâlnit cu un impostor. Se numea reformatorul

Tarcea, la bilanţul PÎCCJ: Am avut un vis în care m-am întâlnit cu un impostor. Se numea reformatorul

„Am decis să vă împărtasesc un vis. Oricât aş vrea să fac abstracţie de realitate şi să mă refugiez în varful spiritualizat al unui turn de fildeş, simţul practic şi instinctul de conservare mă obligă să observ ce se întâmplă în jurul nostru.

Am constatat cu stupoare că din ce în ce mai insidios se fac simţite în societate un cuvânt şi un fenomen: Impostura.

Mă refer la impostura dată în vileag. Cum rareori impostura este dată în vileag, mi se pare mult mai periculoasă impostura veritabilă, nedetectabilă. (..) Am avut un vis urât în care m-am întâlnit cu un impostorul. El nu se numea aşa în visul meu, se numea reformatorul. (...)

El este cel care ştie că dacă ar fi urmat regulile, nu i s-ar fi cuvenit niciodată bunurile, privilegiile, poziţia de care se bucură. El se uită în ochii tăi când e vorba de bunuri privilegii şi poziţii ca şi cum ar fi urmat regulile. (...) Era impostorul ticălos, impostorul urăşte sincer oameni corecţi. pentru că sunt oglinda în care îşi văd propria goliciune, cea spirituală şi de caracter. În schimb acuză, de regulă cu fapte reprobabile pe care le-a făcut el El e ticălos şi tu eşti ticălos, că nu se poate altfel”, a spus Cristina Tarcea, în discursul său de la bilanţul de miercuri al Parchetului General.

Potrivit şefei instanţei supreme, impostorul din visul său era cel care luptă pentru propria dreptate.

„El nu o să-şi plece privirea asupra celui călcat în picioare, dreptatea lui. Poate cel călcat în picioare e un sistem”, a mai spus Cristina Tarcea.

Preşedintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a susţinut discursul la Cercul Militar din Capitală, unde a avut loc bilanţul pe 2018 al Ministerului Public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici