Tatăl lui Mihai Neşu a murit. Mircea Neşu ajunsese la spital după o supradoză de medicamente/ Mihai Neşu: E un an foarte trist, dar ăsta e cursul vieţii

Mircea Neşu, tatăl fotbalistului Mihai Neşu, fost component al Naţionalei României şi al echipelor Steaua şi FC Utrecht, a murit, luni dimineaţă, la un spital din Oradea, unde fusese internat în stare gravă după ce a luat o doză foarte mare de medicamente, afirmă surse medicale.

5519 afișări
Imaginea articolului Tatăl lui Mihai Neşu a murit. Mircea Neşu ajunsese la spital după o supradoză de medicamente/ Mihai Neşu: E un an foarte trist, dar ăsta e cursul vieţii

Tatăl lui Mihai Neşu a murit la spital, unde ajunsese după o supradoză de medicamente (Imagine: Adrian Abrudan/ Mediafax Foto)

Fostul fotbalist Mihai Neşu a postat, luni, un mesaj pe pagina de Facebook a fundaţiei sale, în care a afirmat că anul acesta, în care părinţii săi au decedat, este unul "foarte trist", precizând că "ăsta este cursul vieţii".

"Azi noapte a murit şi tata. Nu s-a sinucis aşa cum s-a anunţat. S-a stins după o săptămâna la terapie intensivă, chinuit fiind de insuficienţă cardiacă, respiratorie şi renală. Dumnezeu să-l odihnească! Mă bucur că m-am întors din Olanda şi am putut fi lângă părinţii mei în ultimele lor luni. Să îi mai supăr puţin cu obrăzniciile mele... E un an foarte trist, dar ăsta e cursul vieţii şi cu ajutorul lui Dumnezeu depăşim toate momentele grele. Mulţumesc tuturor pentru suport şi celor din media care m-au căutat, să mă ierte, dar să mă înţeleagă că nu vorbesc cu ei", a scris Mihai Neşu.

Potrivit unor surse medicale, Mircea Neşu, în vârstă de 74 de ani, a fost internat la Spitalul Judeţean din Oradea în 12 octombrie, în stare foarte gravă, după ce a înghiţit o cantitate mare de medicamente, pe fondul unei depresii severe, provocate atât de decesul soţiei sale, în această primăvară, cât şi de faptul că suferea de o boală incurabilă, iar fiul său este imobilizat în cărucior.

Transferat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal, luni dimineaţă la ora 5.00, medicii i-au declarat decesul, nemaiputând să îl salveze.

Fiind o moarte suspectă, cazul a fost anunţat şi Poliţiei.

"Luni, în jurul orei 11.00, Poliţia Bihor a fost anunţată telefonic de un reprezentant al Spitalului Municipal «Gavril Curteanu» despre faptul că un bărbat de 74 de ani a decedat în spital. Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită după necropsie", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Medic de profesie, Mircea Neşu a fost jucător de fotbal la Universitatea Cluj în timpul studenţiei, respectiv în anii '60, arbitru internaţional de fotbal, dar şi candidat la Primăria Oradea în 1992, din partea Convenţiei Democratice Române.

El locuia la Oradea împreună cu fiul său, Mihai Neşu.

În luna aprilie a acestui an, Monica Neşu, mama fotbalistului Mihai Neşu, a încetat din viaţă, apropiaţii afirmând că aceasta a fost extrem de afectată de accidentul care i-a lăsat fiul invalid.

În 10 mai 2011, Mihai Neşu, transferat în 2009 de la Steaua la echipa olandeză Utrecht, s-a accidentat grav la un antrenament al clubului olandez, ulterior fiind diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală, iar de atunci existenţa sa depinde de un cărucior cu rotile.

După mai multe tratamente în străinătate, Mihai Neşu s-a mutat în 2013 în locuinţa părinţilor săi din Oradea.

Fotbalistul Mihai Neşu are în palmares opt selecţii în echipa naţională de seniori a României şi 12 în selecţionata de tineret.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici