Televiziunea de stat rusă, prinsă cu minciuna: invenţia devenită virală pentru a-i discredita pe ucraineni în legătură cu Bucea

Cadavrele lui Bucea nu sunt altceva decât manechine, este cea mai recentă teorie a conspiraţiei care circulă pe web conform căreia masacrul civililor documentat în oraşul ucrainean este o montare bine concepută de Occident, pentru a arunca noroi asupra Moscovei.

86803 afișări
Imaginea articolului Televiziunea de stat rusă, prinsă cu minciuna: invenţia devenită virală pentru a-i discredita pe ucraineni în legătură cu Bucea

Televiziunea de stat rusă, prinsă cu minciuna: invenţia devenită virală pentru a-i discredita pe ucraineni în legătură cu Bucea

Pentru a confirma această teorie a conspiraţiei, pe reţelele de socializare circulă un videoclip care, potrivit multora, ar dezvălui înşelăciunea pusă la cale de America şi de Europa.

În clipul cu pricina vedem, de fapt, un adevărat platou de filmare, în care doi bărbaţi pregătesc o marionetă, pentru a simula apoi căderea peste un vehicul parcat, folosindu-se sticlă spartă şi stropi de sânge, pentru a-i accentua veridicitatea.

Nu numai reţelele de socializare şi grupurile de Telegram ale conspiraţioniştilor au difuzat videoclipul, ci şi postul de televiziune Russia24, care a explicat că scena filmată de camere nu este altceva decât o pregătire pentru a simula un „teatru de război în Ucraina”.

A fost nevoie de câteva ore, pentru a veni dezminţirea ştirii false. Versiunea corectă a originii videoclipului a fost oferită de Nadezhda Kolobaeva, un operator rus care lucrează la un serial TV pentru care a fost filmată scena cu manechinul. Acesta explică faptul că videoul nu are nicio legătură cu evenimentele din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici