Tiberiu Uşeriu a participat la crosul de la Târgu Mureş: Poate fac o pauză de la UltraMaraton

Bistriţeanul Tiberiu Uşeriu a alergat, duminică, la crosul de la Târgu Mureş, deşi a spus că nu este total refăcut după maratonul „6633 Ultra”, de la Cercul Polar, pe care l-a câştigat de două ori. Uşeriu a declarat că speră ca 2018 să facă o pauză de la UltraMaraton.

259 afișări
Imaginea articolului Tiberiu Uşeriu a participat la crosul de la Târgu Mureş: Poate fac o pauză de la UltraMaraton

Tiberiu Uşeriu a participat la crosul de la Târgu Mureş: Poate fac o pauză de la UltraMaraton

Tiberiu Uşeriu a participat duminică la competiţia Mureş Half Marathon, de zece kilometri, iar la final a declarat presei că încă este nerefăcut după maratonul ”6633 Ultra” de la Polul Nord, care a avut loc în luna martie.

„Frigul a fost una dintre cele mai mari probleme şi la un moment dat când au vrut să mă scoată din cursă din cauze medicale am trecut prin situaţii destul de dificile. Încă mă tot repar de la degerături, tendoanele nu şi-au revenit, încă fac tratament la ele pentru că mi-au fost degerate şi sunt în refacere. Aceasta este provocarea mea, eu mă identific foarte tare, îmi place foarte mult ceea ce fac, îmi place să mă depăşesc de fiecare dată şi este o competiţie care pe mine m-a prins foarte tare şi am spus că atât timp cât nu se vor sacrifica alţi români să meargă la această competiţie o să mă întorc eu de fiecare dată cu drag acolo. Este posibil la anul să participe alţi români şi atunci eu o să fac o pauză. Sper cel puţin să participe alţii”, a spus Tibi Uşeriu, fiind întrebat de jurnalişti de competiţia de la Polul Nord.

Referitor la Mureş Half Marathon, la care a participat duminică, Uşeriu a declarat că scopul lui a fost să termine cursa deoarece nu şi-a revenit după „aventura de la Cercul Polar”.

„Încă mă aclimatizez cu temperaturile acestea. A fost o competiţie frumoasă, mă bucur foarte mult pentru iniţiativa luată de cei de la Mureş Runners şi eu sper să fie una dintre cele 70 de dăţi când o să particip la această competiţie”, a spus ultramaratonistul.

El a adăugat că a ales să participe chiar şi nerefăcut la cros pentru a fi alături de alergători, deoarece unul dintre ţelurile sale este promovarea acestui sport.

„Aşa putem schimba vieţi, putem să ne educăm copiii într-un stil sănătos, pentru că alergătorii sunt oameni care păstrează curăţenia, păstrează natura şi eu cred că e unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face”, a mai declarat Tibi Uşeriu.

Ultramaratonistul este de părere că „sportul schimbă mentalitatea şi stilul de viaţă”, iar pentru a face sport trebuie să trăieşti sănătos.

Mureş Half Marathon a fost câştigat de atletul Nicolae Soare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici