Timiş: Două din cele şapte persoane ridicate în urma descinderilor din zona Moraviţa, reţinute

Două din cele şapte persoane suspectate de contrabandă cu ţigări şi ridicate, joi seară, în urma unor descinderi în zona Moraviţa din judeţul Timiş, au fost reţinute pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, printre cei reţinuţi fiind şi un cetăţean sârb, care ar fi liderul reţelei.

20 afișări
Imaginea articolului Timiş: Două din cele şapte persoane ridicate în urma descinderilor din zona Moraviţa, reţinute

Timiş: Două din cele şapte persoane ridicate în urma descinderilor din zona Moraviţa, reţinute (Imagine: Viorel Dudau/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, Ciprian Gaic, a declarat vineri dimineaţă că procurorii DIICOT Timişoara au decis, în urma audierilor care au avut loc în noaptea de joi spre vineri, reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore a două din cele şapte persoane suspectate de contrabandă de ţigări.

Conform sursei citate, printre persoanele reţinute se află şi un cetăţean sârb, suspectat a fi liderul reţelei de contrabandă cu ţigări.

Gaic a precizat că restul persoanelor ridicate în urma descinderilor, printre care şi un fost poliţist de frontieră, sunt cercetate în stare de libertate.

Cele două persoane reţinute urmează să fie prezentate, în cursul zilei de vineri, magistraţilor Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, descinderile au avut loc în urma unei anchete de o lună a poliţiştilor de frontieră din Timiş, coordonaţi de procurorii DIICOT Timişoara şi sprijiniţi de ofiţeri SRI. Joi, aceştia au descins în şase locuinţe, unde au descoperit aproximativ 13.500 de pachete cu ţigări, în valoare de circa 13.500 de euro, şi peste 6.000 de euro. Totodată, în urma acţiunii au fost ridicate şi duse la sediul DIICOT Timişoara şapte persoane - un cetăţean sârb, considerat a fi liderul reţelei de contrabandişti, un fost poliţist de frontieră, două femei şi alţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani, care au fost acuzaţi de contrabandă şi aderare la un grup infracţional organizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici