Top 15 cele mai bune universităţi din Europa

Dacă universităţile americane domină topul celor mai bune şcoli din lume, realizat recent de Times Higher Education, instituţiile de învăţământ superior din Marea Britanie sunt considerate cele mai prestigioase de pe continentul european. Oxford University se află în fruntea clasamentului celor mai bune universităţi din Europa. Pe poziţia a doua este Universitatea Cambridge, în timp ce bronzul merge la Imperial College London.

2518 afișări
Imaginea articolului Top 15 cele mai bune universităţi din Europa

Top 15 cele mai bune universităţi din Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Times Higher Education a efectuat un top al celor mai bune universităţi din Europa. Printre factorii care au stat la baza studiului se numără modul de predare, perspectivele internaţionale, veniturile înregistrate, cercetarea desfăşurată ori referinţele primite. Iată în ce state europene se găsesc cel mai bine cotate şcoli de învăţământ superior.

1. Oxford University, Marea Britanie

Locul 4 în lume
Număr de studenţi înscrişi anual: 21.000
Taxa anuală: 5.400 dolari
Alumni celebri: David Cameron, Oscar Wilde, Hugh Grant

2. Cambridge University, Marea Britanie

Locul 6 în lume
Număr de studenţi înscrişi anual: 18.300
Taxa anuală: 5.400 dolari
Alumni celebri: Stephen Fry, Sacha Baron Cohen, John Cleese

3. Imperial College London, Marea Britanie

Numărul 8 în lume
Număr de studenţi înscrişi anual: 13.000
Taxa anuală: 5.265 dolari
Alumni celebri: Rajiv Gandhi, Brian May, Sir Roger Bannister

Citeşte mai multe despre top 15 cele mai bune universităţi din Europa pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici