Solidaritate  Tradiţii reinterpretate în timpul epidemiei: Preoţii şi voluntarii din Galaţi au transformat pânza albă de Florii în măşti de protecţie

  • Zeci de preoţi şi voluntari din mai multe parohii din judeţul Galaţi au adaptat o veche tradiţie de Florii şi în loc să ofere bucăţi de pânză albă au confecţionat măşti de protecţie.
  • Acestea au fost oferite credincioşilor împreună cu ramuri de salcie, anafură, cărţi de rugăciuni şi iconiţe.
164 afișări
Imaginea articolului Tradiţii reinterpretate în timpul epidemiei: Preoţii şi voluntarii din Galaţi au transformat pânza albă de Florii în măşti de protecţie

Sursa: https://www.edj.ro/

În mai multe sate din judeţul Galaţi, voluntarii am mers din poartă în poartă şi au împărţit credincioşilor cadourile de Florii.

Preoţii şi voluntarii au confecţionat peste 1.800 de măşti de protecţie şi au cumpărat alte 800.

„În Protopopiatul Covurlui, aproximativ 300 de voluntari din cele 34 parohii au fost mesagerii Floriilor, oferind credincioşilor ramuri de salcie, anafură, cărţi de rugăciuni şi iconiţe. Urmând îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop, în parohiile Cudalbi IV, Costieni, Cuza Vodă, Independenţa II, Nămoloasa Sat, Slobozia Conachi şi Pechea IV s-a luat iniţiativa transformării pânzei albe de Florii în măşti sanitare pentru credincioşi. În total, au fost confecţionate din resurse proprii, 1850 de măşti. Alte 800 de măşti au fost comandate şi achiziţionate de celelalte parohii pentru a fi împărţite credincioşilor de Florii”, au anunţat reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunărea de Jos din Galaţi.

În alte parohii din judeţul Galaţi bătrânii şi nevoiaşii au primit hrană caldă şi pachete cu produse igienico-sanitare. De la începutul epidemiei de COVID-19, Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit ajutoare în valoare de un milion de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici