Tramvaiele liniei 34 circulă de duminică pe Pasajul Basarab

Tramvaiele liniei 34 circulă pe Pasajul Basarab începând de duminică, odată cu deschiderea traficului rutier pe pod, a anunţat Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

659 afișări
Imaginea articolului Tramvaiele liniei 34 circulă de duminică pe Pasajul Basarab

Tramvaiele liniei 34 circulă de duminică pe Pasajul Basarab (Imagine: Catalin Lutu/Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, tramvaiele liniei 34 vor circula pe traseul actual între Calea Vitan şi Bulevardul Banu Manta, apoi pe un traseu prelungit pe Şoseaua Nicolae Titulescu, Pasajul Basarab, Şoseaua Orhideelor, Bulevardul Vasile Milea, Bulevardul Timişoara, Calea 13 Septembrie, Bulevardul Ghencea, până la terminalul "Ghencea", a precizat RATB într-un comunicat de presă remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Pasajul Basarab va fi inaugurat sâmbătă, când bucureştenii sunt invitaţi la o promenadă, urmând ca de duminică, la ora 6.00, acesta să fie deschis traficului auto, a anunţat vineri, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Oprescu a precizat că sâmbătă, de la ora 10.00, îi aşteaptă pe toţi bucureştenii să vină pe Pasajul Basarab şi să participe la o paradă prilejuită de începerea vacanţei.

"Pasajul nu-i al lui Oprescu, nu e al politicienilor, este al bucureştenilor şi pe aceştia îi invit mâine (sâmbătă, n.r.) să-l vizite. Îi asigur că merită, las oamenii să judece cu o zi înainte de deschiderea traficului auto", a mai spus primarul general.

Pasajul Basarab va fi deschis pentru vizitare sâmbătă, la ora 10.00, iar de la ora 11.00 va începe Bucharest Summer Parade, ediţia I, a anunţat municipalitatea.

Printre participanţii la Bucharest Summer Parade se vor număra Fanfara Angelys, Fanfara Valahia, Fanfara Ploieşti şi Fanfara Jandarmeriei.

De asemenea, vor defila motociclişti, maşini retro şi tunate, reprezentanţi ai minorităţilor şi ai constructorului, ai Poliţiei Rutiere, ai Pompierilor, ai Poliţiei Locale şi ai Jandarmeriei, precum şi Ansamblurile Ciuleandra, Doina Dunării, Mugurel de Prahova. La finalul Bucharest Summer Parade, la ora 12.30, va avea loc un concert susţinut de Horia Brenciu, în parcarea complexului comercial Carrefour.

La ora 21.00, primarul general, Sorin Oprescu, se va întâlni pe pasaj cu constructorii şi echipa din Primăria Capitalei care a lucrat la acest proiect, "pentru a ciocni o cupă de şampanie şi a le mulţumi pentru contribuţia pe care şi-au adus-o la finalizarea celei mai mari lucrări de infrastructură din ultimii 20 de ani din România", a precizat municipalitatea într-un comunicat de presă.

Pasajul Basarab face legătura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Nicolae Titulescu - Şoseaua Orhideelor - Podul Grozăveşti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor), respectiv Şoseaua Grozăveşti, întregindu-se astfel inelul principal de circulaţie al Municipiului Bucuresti în partea de nord-vest. Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole, a râului Dâmboviţa peste podul existent lărgit şi a căii ferate în zona Gării de Nord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici