Trasee turistice montane, închise de salvamontişti din cauza căderilor de zăpadă

Traseele turistice din zona superioară a Munţilor Făgăraş au fost închise, vineri, de Salvamont, din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului puternic, accesul turiştilor în zonă fiind interzis pentru evitarea accidentelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

393 afișări
Imaginea articolului Trasee turistice montane, închise de salvamontişti din cauza căderilor de zăpadă

Traseele turistice montane, închise de Salvamont din cauza căderilor de zăpadă

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Salvamont Argeş, traseele turistice din Munţii Făgăraş sunt închise

„Având în vedere ninsoarea abundentă din ultimele zile ce a dus la depunerea unui strat nou, consistent de zăpadă, peste zăpada îngheţată, vântul care suflă la rafală cu viteze de 90-120 km/oră, pentru evitarea producerii de accidente montane, declarăm închise toate traseele turistice care acced în creasta masivului Făgăraş”, arată sursa citată.

Potrivit acesteia, alerta de avalanşă pentru muntii Făgăraş este de gradul 4, respectiv risc mare.

Totodată, Drumul Naţional 7C Transfăgărăşan, între Conacul Ursului şi Cabana Capra, este blocat de avalanşe, existând riscul ca turiştii ce se deplasează pe jos sau cu maşina să fie surprinşi de curgerile de zăpadă.

„Din motive de siguranţă a salvatorilor montani, am luat măsura de suspendare a permanenţei şi a patrulărilor preventive în munţii Făgăraş Sud, până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo şi stabilizarea stratului de zăpadă. (...) Pentru toată această perioadă, avem constituite la nivelul Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş două echipe de intervenţie, care pot interveni cu plecare din Piteşti şi Curtea de Argeş, la orice oră”, arată Salvamont Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici