Traseul cărnii de cal de la abatoarele din România în magazinele britanice

Scandalul din Marea Britanie, apărut după ce s-a descoperit faptul că unele dintre pachetele de lasagna vândute în magazinele din Regatul Unit de către un grup agroalimentar internaţional nu conţineau, aşa cum se menţiona pe etichetă, carne de vită, ci carne de cal, s-a extins până la Bucureşti.

858 afișări
Imaginea articolului Traseul cărnii de cal de la abatoarele din România în magazinele britanice

Traseul cărnii de cal de la abatoarele din România în magazinele britanice (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Pachetele cu lasagna comercializate în Marea Britanie de grupul Findus proveneau de la producătorul francez specializat în fabricarea de preparate congelate Comigel, al cărui furnizor era o altă companie din Franţa, mai exact Maison Spanghero.

Aceasta din urmă a mai fost implicată în scandaluri şi în trecut, când a fost nevoită să retragă o mare cantitate de carne de porc în urma unor suspiciuni de infectare cu bacteria E. coli.

În presa internaţională au apărut apoi informaţii conform cărora carnea de cal ar fi provenit de la furnizori din România, informaţii confirmate ulterior de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). 

În urma anchetei demarate de MADR, s-a descoperit că, într-adevăr, din România a fost exportată carne de cal în Franţa şi că aceasta a fost livrată de la două abatoare de pe teritoriul ţării noastre. Reprezentanţii ministerului şi cei ai patronatelor din domeniu susţin că abatoarele româneşti nu au livrat carne de cal etichetată greşit drept carne de vită. 

Citeşte articolul integral despre traseul cărnii de cal din abatoarele româneşti în magazinele din Marea Britanie pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici