Tratament pentru COVID. 147 de spitale din România au primit doze de anticorpi monoclonali

Ministerul Sănătăţii a repartizat marţi 7.500 de doze de anticorpi monoclonali în 147 de spitale care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

2155 afișări
Imaginea articolului Tratament pentru COVID. 147 de spitale din România au primit doze de anticorpi monoclonali

Tratament pentru COVID. 147 de spitale din România au primit doze de anticorpi monoclonali

Medicamentele au fost achiziţionate în baza acordului încheiat între Comisia Europeană şi firma producătoare, iar fondurile au fost alocate în luna septembrie din rezerva bugetului de stat, anunţă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Medicii au fost informaţi despre modul de administrare a medicamentului.

„Anticorpii monoclonali sunt medicamente inovatoare care se administrează în formele uşoare şi medii de boală. Corect utilizate, aceste medicamente previn cu succes trecerea la stadii severe. Reprezintă o şansă pentru noi să mai atenuăm internările în secţiile de terapie intensivă. Din această cauză am solicitat conducerii Comisiei de specialitate şi reprezentanţilor MS implicare maximă în valorificarea lor. Fac apel şi la medicii de familie care au un rol important în catagrafierea şi îndrumarea viitorilor beneficiari ai acestor terapii”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

În România, conform protocolului de tratament, soluţia perfuzabilă se administrează pacienţilor cu forme uşoare şi medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen şi care au factori de risc semnificativi pentru evoluţia severă a COVID-19, de preferat în primele 3-5 zile de la începutul simptomelor. Eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai rapidă după debutul bolii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici