Trei agenţi bucureşteni din cadrul Poliţiei Sectorului 5, acuzaţi de tâlhărie

Trei agenţi ai Poliţiei Sectorului 5 sunt suspectaţi că ar fi tâlhărit mai mulţi comercianţi dintr-un complex comercial din sectorul 2 şi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

632 afișări
Imaginea articolului Trei agenţi bucureşteni din cadrul Poliţiei Sectorului 5, acuzaţi de tâlhărie

Trei agenţi bucureşteni din cadrul Poliţiei Sectorului 5, acuzaţi de tâlhărie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Conform sursei citate, agentul de poliţie Ionuţ Cristian Baciu a fost reţinut, joi, fiind ridicat chiar de la serviciu, după ce, la sfârşitul anului 2013, ar fi fost implicat în mai multe tâlhării comise împreună cu alţi doi colegi, Alexandru Stelian Dobre şi Ovidiu Ioan Niculescu, într-un complex comercial din sectorul 2.

Agenţii de poliţie Alexandru Stelian Dobre şi Ovidiu Ioan Niculescu au fost trimişi în judecată şi condamnaţi în primă instanţă pentru fapte similare şi se află deja în arest.

Cei trei urmează să fie prezentaţi vineri, în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Conform procurorilor, la data de 23 decembrie 2013, cei trei poliţişti au mers la un stand comercial, unde, după ce i-au arătat patronului legitimaţiile de serviciu, l-au anunţat că face obiectul unui control.

Aceştia i-au cerut patronului şi unei alte persoane aflate împreună cu acesta să închidă standul comercial şi să pună "la vedere" orice mijloace de comunicare (telefoane mobile, laptop).

În acest context, poliţistul Dobre l-a ameninţat pe patron că îl va "reţine pentru 30 de zile" şi îi va întocmi dosar penal, deoarece este la a doua "abatere" pentru evaziune fiscală, precum şi că îi va confisca suma de 3.800 lei reprezentând încasările obţinute în ziua respectivă. În plus, acesta i-ar fi luat victimei şi 2.500 de dolari. În acelaşi timp Ionuţ Cristian Baciu i-a cerut persoanei care îl însoţea pe priprietarul standului să scoată tot ce are în buzunare şi i-a luat 40 de lei.

Patru zile mai târziu, cei trei au jefuit, prin acelaşi mod de operare, şi un cetăţean chinez. După ce l-au ameninţat că îi vor închide standul, aceştia i-au cerut 9.000 lei, însă chinezul a reuşit să negocieze şi a achitat numai 7.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici