Trei indicatoare rutiere în maghiară, vandalizate. Reacţia UDMR: O provocare la adresa comunităţii maghiare - FOTO

Indicatoarele de la intrările în trei localităţi din judeţele Mureş şi Harghita au fost vandalizate, anunţă Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov. UDMR este îngrijorată de apariţia unor acţiuni anti-maghiare şi consideră că vandalizarea unor inscripţii de la intrarea în mai multe localităţi din Transilvania este o provocare la adresa comunităţii maghiare.

11737 afișări
Imaginea articolului Trei indicatoare rutiere în maghiară, vandalizate. Reacţia UDMR: O provocare la adresa comunităţii maghiare - FOTO

Trei indicatoare rutiere din judeţele Mureş şi Harghita au fost vandalizate. Poliţiştii îi caută pe făptaşi

Potrivit DRDP Braşov, numele în limba maghiară de pe indicatoarele de la intrarea în trei localităţi au fost mâzgălite. Este vorba de indicatoarele de la intrările în oraşele Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc din Harghita şi în localitatea mureşeană Trei sate.

Reprezentanţii Direcţiei susţin că autorii sunt necunoscuţi.

„Vom depune plângere pentru distrugere, mâine (luni-n.r.)”, au mai anunţat reprezentanţii DRDP Braşov.

UDMR, după vandalizarea unor panouri bilingve: O provocare la adresa comunităţii maghiare

După ce mai multe panouri bilingve de la intrarea în trei localităţi din Harghita şi Mureş au fost vandalizate, purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că autorităţile statului trebuie să-şi facă datoria, pentru ca autorii să fie identificaţi şi traşi la răspundere.

„Am constatat cu îngrijorare că începutul noului an a adus cu sine apariţia unor acţiuni anti-maghiare. Ceea ce s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică în Odorheiul Secuiesc şi în alte localităţi din împrejurimi, vopsirea inscripţiilor maghiare, constituie o provocare împotriva comunităţii maghiare. UDMR condamnă aceste acte de vandalism. Am depus plângere la poliţie, iar autorităţile statului trebuie să-şi facă datoria, pentru ca autorii să fie identificaţi şi traşi la răspundere conform legii. Ne dorim ca, după Centenar, după ce au trecut o sută de ani în care cele două comunităţi, română şi maghiară, nu au avut încredere una în cealaltă, să existe respect între cele două comunităţi. Astfel de acte nu denotă niciun fel respect şi credem că, fără respect reciproc, fără încredere, nu putem construi împreună, iar noi asta ne dorim, să construim împreună în următoarea sută de ani”, a spus Hegedus.

Aceasta consideră că actele de vandalism au fost săvârşite de persoane care nu înţeleg ce înseamnă transilvanismul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici