Trei maşini furate din Europa de Vest, găsite în România în aceeaşi zi

Poliţiştii români au găsit, într-o singură zi, în trei zone diferite ale ţării, trei maşini de lux furate din Italia, Spania şi Franţa, toate fiind confiscate iar şoferilor fiindu-le deschise dosare penale, informează, sâmbătă, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră din România (IGPFR).

46 afișări
Imaginea articolului Trei maşini furate din Europa de Vest, găsite în România în aceeaşi zi

Trei maşini furate din Europa de Vest, găsite în România în aceeaşi zi (Sursa: www.azautotrends.com)

Prima dintre maşini, o Toyota Land Cruiser cu numere de Spania, a fost oprită la intrarea în România, la vama doljeană Bechet. Şoferul, un bulgar de 32 de ani pe nume Kiril T., a arătat poliţiştilor care făceu controlul vamal acte din care rezulta că nu el este proprietarul maşinii, ci un spaniol.

Uitându-se la cheia maşinii, poliţiştii au descoperit că aceasta fusese contrafăcută şi au verificat autoturismul mai în amănunt. Astfel, ei au descoperit că seria motorului fusese ştearsă, iar cea de şasiu era aplicată artizanal. Sub aceasta, însă, poliţiştii au găsit-o pe cea reală, astfel reuşind să-şi dea seama că maşina fusese dată drept furată în Spania, în urmă cu nici o lună.

Maşina a fost confiscată iar bulgarului i-a fost făcut dosar penal pentru tăinuire la furt.

A doua maşină, un BMW 745, cu numere de Italia, a fost oprită în trafic în Arad. La control, polţiştii şi-au dat seama că maşina fiura ca furată în Italia. Şoferul maşinii, un român de 31 de ani pe nume Zabar A., a declarat că nu ştie că autoturismul pe care-l conduce fusese furat de la un cetăţean italian în 2007 şi că l-a primit, în urmă cu o lună şi jumătate, drept garanţie pentru un împrumut de 2.000 de euro.

Şi BMW-ul a fost confiscat de poliţiştii români, şoferul urmând să fie cercetat pentru tăinuire la furt.

În aceeaşi zi, la Mehedinţi, poliţiştii au oprit în trafic un Renault Laguna înmatriculat în Franţa, condus de Alexandru Dan T., în vârstă de 20 de ani. Verificând maşina, poliţiştii au descoperit că aceasta figura de anul trecut ca fiind furată din Franţa. Poliţiştii au confiscat maşina iar tânărul va fi cercetat pentru furt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici