Trei militari români au fost răniţi în Afganistan

Trei militari români au fost răniţi, vineri, în Afganistan, în urma unui atac cu rachetă, informează MApN.

54 afișări
Imaginea articolului Trei militari români au fost răniţi în Afganistan

Trei militari români au fost răniţi în ASfganistan

Potrivit sursei citate, cei trei militari din Elementul Naţional de Sprijin (NSE) dislocat în Kandahar, Afganistan, au fost răniţi în jurul orei 15.30, ora României, în urma unui atac cu rachetă.

Sergentul major Cristian Mostoc şi sergenţii Marian Muscăloiu şi Marius Bertoni Taifas au suferit răni în urma suflului exploziei.

Militarilor li s-au acordat primele îngrijiri medicale şi au fost transportaţi la spitalul militar din Baza Kandahar pentru tratament de specialitate. Din datele preliminare reiese că starea lor este stabilă, precizează MApN.

Elementul Naţional de Sprijin, format din 33 de militari, şi-a început misiunea în Afganistan în luna octombrie. În prezent, Armata României are dislocaţi în Afganistan aproximativ 1050 de militari, care acţionează, preponderent, în provinciile Zabul şi Kandahar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici