Trei persoane cu simptomele gripei AH1N1, internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Şumuleu

Trei persoane din Harghita care prezintă simptomele gripei AH1N1 au fost internate, vineri seară, şi izolate la Spitalul de Boli Infecţioase din Şumuleu.

111 afișări
Imaginea articolului Trei persoane cu simptomele gripei AH1N1, internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Şumuleu

Trei persoane cu simptomele gripei AH1N1, internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Şumuleu (Imagine: Mediafax Foto)

Inspectorul sanitar şef Cornelia Miron, de la Direcţia de Sănătate Publică Harghita, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX că este vorba despre două tinere, în vârstă de 25 de ani şi despre un bărbat de 33 de ani, care fie s-au întors de curând din străinătate, fie au intrat în contact cu persoane venite din afara ţării.

Potrivit sursei citate, una dintre tinere s-a întors, în urmă cu câteva zile, din vacanţa pe care şi-a petrecut-o în Grecia şi în Bulgaria, iar cealaltă a intrat în contact cu nişte cunoştinţe abia venite din Spania, în timp ce bărbatul s-a întors de curând de la Budapesta, unde a participat la un concert.

Pentru că simptomele, asemănătoare virozelor şi gripei, respectiv febră mare, dureri de cap şi musculare, astenie şi tuse, s-au înrăutăţit vineri seară, doi dintre suspecţii de gripă AH1N1 s-au prezentat la secţia de Urgenţă a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, iar unul direct la spitalul de Boli Infecţioase din Şumuleu.

Cei trei pacienţi au fost internaţi imediat şi izolaţi şi li s-au recoltat probele biologice, acestea fiind trimise la Bucureşti, la Institutul Cantacuzino pentru confirmarea sau infirmarea bolii.

"Starea generală a celor trei pacienţi este bună, primesc tratament antiviral şi cu toţii suntem în aşteptarea rezultatelor analizei probelor biologice. Trebuie să mai menţionez că cei trei suspecţi nu au nicio legătură unul cu celălalt, fiind vorba despre trei persoane care nu fac parte din acelaşi anturaj", a adăugat dr. Cornelia Miron.

În Harghita, a mai existat un caz suspect de gripă AH1N1, înregistrat la sfârşitul lunii iulie, la o femeie de 78 de ani care a primit vizita fiicei şi ginerelui din Canada, Institutul Cantacuzino infirmând existenţa virusului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici