Trei pieţe din Sectorul 4 al Capitalei, fiscalizate cu tablete, prin conexiuni wireless

Administratorii şi încasatorii din pieţele Progresul, Apărătorii Patriei şi Sudului din Sectorul 4 al Capitalei folosesc, de miercuri, un sistem de taxare pentru închirierea tarabelor, cu ajutorul unor tablete şi prin conexiuni wireless.

866 afișări
Imaginea articolului Trei pieţe din Sectorul 4 al Capitalei, fiscalizate cu tablete, prin conexiuni wireless

Trei pieţe din Sectorul 4 al Capitalei, fiscalizate cu tablete, prin conexiuni wireless (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Noul sistem de fiscalizare din aceste pieţe a fost implementat prin introducerea unui sistem electronic de emitere a bonurilor pentru închirierea tarabelor, ce procesează în timp real informaţii privind activităţile desfăşurate de încasatori, ce pot fi accesate de administratorul pieţei de pe telefonul mobil sau de pe o tabletă.

Astfel, fiecare încasator operează cu o casă de marcat conectată la o tabletă android prin sistem wireless. Pe tabletă, încasatorul are la dispoziţie o aplicaţie ce înregistrează încasările în timp real şi realizează rapoarte de încasări la sfârşitul fiecărei zile de lucru.

La rândul lor, administratorii pieţelor pot accesa, de pe telefonul mobil sau de pe tabletă, propria aplicaţie, care le permite verificarea în timp real a situaţiei încasărilor, consultarea istoricului rezervărilor şi încasărilor şi a rapoartelor detaliate.

"Estimez că vom dubla încasările şi dorim ca banii încasaţi să-i folosim pentru a achita creditul pe care noi l-am contractat ca să modernizăm pieţele. Vreau să închid folclorul care se creează în jurul acestei activităţi. Se ţineau contabilităţi duble şi acum nu va mai exista nicio portiţă pentru a nu se arăta încasările. Cei ce nor vor respeca cerinţele noastre îşi vor pierde locul de muncă" a declarat, miercuri, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, cu ocazia inaugurării sistemului de taxare informatizată.

Prin noul sistem, documentele privind încasările vor fi arhivate aproximativ doi ani, a mai precizat primarul.

În timpul testării noului sistem, s-a constatat că valoarea încasărilor a crescut, cu aproximatv 1.500 de lei pe zi, la nivelul fiecări pieţe, a mai spus edilul de sector.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici